Перевищення швидкості – одна з головних причин ДТП в Україні

Юлія Гуш  |  Середа, 10 травня 2017, 19:05
Згідно статистичним даним, тільки за минулий рік через перевищення швидкості сталося 5 000 аварій, в яких загинуло 870 людей
Перевищення швидкості – одна з головних причин ДТП в Україні

Про це розповів Віктор Козоріз, віце-президент ГО «Товариство учасників руху», голова Громадської спілки захисту пішоходів: «Перевищення швидкості є однією з головних причин дорожньо-транспортних пригод в Україні, – підкреслив він, – якщо говорити про цифри, про статистику за минулий рік, то через перевищення швидкості сталося більше 5 000 ДТП, в яких 870 осіб загинуло, і понад 6 800 було травмовано».

Козоріз зазначив, що чим вища швидкість автомобілю, тим вищий ризик смерті чи травмування пішоходів. Наприклад, при швидкості 50 км./год. ризик смертельного випадку становить 20%, а при швидкості 80 км./год. – всі 60%. За його словами, кожне друге ДТП стається саме через перевищення швидкості.

Віктор Козоріз також розповів, як компанія «За безпечні дороги» провела опитування серед водіїв. Як виявилось, 58% опитаних може перевищити встановлений ліміт швидкості більше ніж 20 км./год., 41 % іноді їздять зі швидкістю понад 110 км./год. крізь населені пункти, а 10% водіїв принаймні іноді дозволяють собі їздити зі швидкістю понад 160 км./год.

Марина Кульбачна, тимчасово в.о. начальника відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харкові, у свою чергу додала, що в Україні також не дотримуються правил щодо перевезення дітей. Зокрема, це стосується використання спеціальних автокрісел для найменших учасників руху:«В будь-якій країні Європи чи в Америці за цим пильно слідкують, діти їздять в кріслі, яке відповідає їх віковій категорії, – зазначила вона, – але в нас в них возять хіба що немовлят. У нас вважають, що якщо дитині вже виповнилося 7-9 років, то їй можна навіть їздити на передньому сидінні. Хоча це суперечить правилам».

Щоб підвищити грамотність населення щодо правил дорожнього руху, в Харкові в межах Четвертого глобального Тижня безпеки дорожнього руху запланована низка заходів, спрямованих на зниження аварійності на дорогах. Цього року, за рішенням ООН, вони проходять під гаслом «Збав швидкість – збережи життя».

comments powered by HyperComments