Притік іноземних інвестицій до Харківщини збільшився вдесятеро – голова ХОДА

Неділя, 14 травня 2017, 16:24
І незважаючи на наявні проблеми та ризики, Харківська область займає лідуючі позиції в соціально-економічному розвитку.
Притік іноземних інвестицій до Харківщини збільшився вдесятеро – голова ХОДА

Про це голова Юлія Світлична заявила під час відкриття другого сезону проекту «Школа лідерства», в якій беруть участь найбільш активні студенти області. За її словами, Харківщина є складним та напруженим регіоном, де важко працювати. Проте це стало на заваді її подальшого розвитку.

«Але незважаючи на наявні ризики і ті навантаження, які є в області, ми займаємо лідуючі позиції в соціально-економічному розвитку, – розповіла Світлична, – ми вдесятеро збільшили притік іноземних інвестицій в 2016 році. Скажімо так, це не дуже приваблива територія для іноземного інвестора. Але він продовжує вкладати гроші. І робить це з ще більшим ентузіазмом».

Крім того, Харківщина продовжує стверджувати себе на міжнародній спортивній арені: «Ми повернули футбол, відроджуємо молоду команду «1925» і підтримуємо її, – додала губернаторка, – а також проводимо інші міжнародні заходи, які дозволяють нам зарекомендувати себе за межами України, дати ще одну можливість іноземцям побачити, що ми стабільна, спокійна і безпечна область. А також налагодити міжнародні контакти з розумінням того, що область і обласна влада зацікавлена співпрацювати з ними». 

Вона також зазначила, що в червні до Харківської області завітає делегація з ЄС, серед якої будуть представники Парижу, Берліну та інших європейських міст. Вони мають провести моніторинговий комітет, що побачити як саму Харківщину, так і її потенціал. Михайло Черняк, заступник голови ХОДА, також відмітив успіхи на міжнародні арені не тільки Харківщини, а й України загалом. За його словами, утвердження безвізового режиму є ознакою довіри та поваги з боку ЄС.

comments powered by HyperComments