Децентралізація - центральне питання семінару «Депутати місцевої ради: рушійна сила місцевої демократії» - Світлична

Вівторок, 16 травня 2017, 17:27
Семінар представників Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи проходитиметь у Харкові з 16 по 18 травня
Децентралізація - центральне питання семінару «Депутати місцевої ради: рушійна сила місцевої демократії» - Світлична

«Децентралізація на сьогодні є однією з найуспішніших реформ в Україні. На прикладі Харківщини можу сказати, що бюджет розвитку регіону, завдяки фінансовій децентралізації, збільшився з 1 млрд до 4 млрд грн. Це дає громадам можливість реалізовувати проекти на місцях. Але децентралізація дає не тільки фінансовий ресурс, але передає й більше повноважень на місця. За повноваженнями стоїть відповідальність не тільки органів місцевого самоврядування та державної влади, але й депутатського корпусу. Я, як депутат обласної ради, це добре розумію. Важливо, щоб за нашими словами йшли конкретні дії. І я сподіваюся, що той досвід, який нададуть учасникам семінару європейські експерти, буде корисним», - повідомила своїх колег по Конгресу голова ХОДА, віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Юлія Світлична.

За її словами, спілкування з представниками Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи надасть депутатам місцевих рад можливість отримати новий досвід та напрацювати спільні кроки щодо вирішення окремих питань.

«Ці травневі дні взагалі проходять в Україні під прапором Євросоюзу. Дні Європи тривають, і мені приємно, що ще один європейський захід ми проводимо тут, на сході України», - підкреслила голова ХОДА.

«Це вже третій семінар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, який відбувається на Харківщині, і продовженням нашої співпраці буде проведення в червні 2017 року в Харкові засідання Моніторингового комітету Конгресу. Понад 100 депутатів Європейського союзу завітають на Харківщину, і ми зможемо показати їм, що таке Харків і що таке Україна», - відзначила  Світлична.

Як раніше писала «Справжня Варта»,  у Харкові зібралися представники Конгресу регіональних влад Ради Європи.

Мета візиту - обговорення міжрегіональних зв'язків України та Європи, можливостей для підсилення економічної співпраці, умов для розвитку демократії. Про це повідомила голова ХОДА Юлія Світлична у своєму фейсбуці.

comments powered by HyperComments