«Харківський облавтодор» пояснив причини, з яких обрушилася частина мосту через Сіверський Донець/ Карта

П'ятниця, 19 травня 2017, 13:49
Частина мосту знаходиться в п’ятому експлуатаційному стані – непрацездатному (аварійному)
«Харківський облавтодор» пояснив причини, з яких обрушилася частина мосту через Сіверський Донець/ Карта

Як повідомили у ДП «Харківський облавтодор», в результаті обстеження було виявлено, що крайні балки прогону 5-6 в поперечному перерізі мають критичний нахил та зміщенні від проектного положення на 10-15 см. Також, в прогоновій будові відсутнє поперечне об’єднання балок і не забезпечується сприйняття нормативних навантажень.

З метою недопущення надзвичайної ситуації на засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій та безпечного функціонування у дорожньому комплексі Служби автомобільних доріг у Харківській області прийнято рішення, щодо закриття руху по мосту на автомобільній дорозі С-210103 «Андріївка-Курган-Мілове» км 3+654.

Маршрут об’їзду забезпечено по автомобільній дорозі О-211234 «/Р-07/-Стара Гнилиця-Лиман-Нижній Бишкин» та Т-21-10 «Шевченково-Балаклія-Первомайськ-Кегичівка»

Обрущення сталося 18 травня.Міст через р. Сіверський Донець розрашовано на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С-210103 «Андріївка-Курган-Мілове» на км 3+654. Він знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг у Харківській області. Рік будівництва – 1962. Довжина споруди - 245 м (схема 11х22,16). Габарит – 7+2х1,5, розрахункове навантаження  Н-13, НГ-60).

Як раніше писала «Справжня Варта», голова ХОДА Юлія Світлична поставила дорожникам області першочергові завдання.

«Уже цього року необхідно почати ремонт доріг на напрямках Мерефа - Зміїв, Харків - Вовчанськ, Харків - Зміїв - Балаклія, Мерефа - Лозова, Харків - Охтирка, Приколотне - Великий Бурлук, Краснокутськ - Богодухів, Близнюки - Барвінкове, Дергачі - Козача Лопань, доріг у ізюмському та куп'янському напрямках і окружної навколо міста Харків», - перерахувала керівник області.

comments powered by HyperComments