Стипендії для молодих вчених та можливість ділитися своїми знаннями: Світлична розповіла, як на Харківщині підтримують науку

Субота, 20 травня 2017, 17:09
Сьогодні губернатор Харківщини взяла участь у студентському квесті з нагоди Дня науки.
Стипендії для молодих вчених та можливість ділитися своїми знаннями: Світлична розповіла, як на Харківщині підтримують науку

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

Захід відбувався у п’яти вищих навчальних та наукових закладів Харкова. Серед учасників були команди з 30 ВНЗ області.

"Мені приємно, що молодь виявляє інтерес до науки. Це і є патріотизм - розвивати науку, віддавати їй свій час та розум. За вами, за наукою та освітою - майбутнє нашої країни", - сказала голова ХОДА на церемонії відкриття квесту. 

Губернатор зазначила, що квест буде проводитися щорічно, кожного року захід ставатиме все масштабнішим, можливо, що до нього приєднаються і інші міста країни. 

За словами Юлії Світличної, популяризація науки - одне з важливих завдань влади. 

"Ми призначаємо стипендії видатним й молодим вченим області, а також залучаємо їх до шкільної освіти, надаємо можливість досвідченим вченим поділитися знаннями з дітьми, які беруть участь в олімпіадах, конкурсі робіт МАН. Таким  чином ми створюємо замкнений цикл, що дає позитивні результати в освітній сфері", - сказала Юлія Світлична. 

У свою чергу, ректор Харківського національного медичного університету Володимир Лісовий зазначив, що масовість даного заходу пояснюється створенням у Харкові університетського консорціуму, адже це і є результат його роботи. 

Нагадаємо, раніше губернатор Харківщини Юлія Світлична привітала жителів області з Днем науки.

comments powered by HyperComments