Харківщина - перша з соціально-економічного розвитку серед областей України - Світлична

Понеділок, 22 травня 2017, 13:06
Кабінет міністрів України опублікував дані моніторингу соціально-економічного розвитку регіонів за 2016 рік
Харківщина - перша з  соціально-економічного розвитку серед областей України -  Світлична

Загальну рейтингову оцінку регіонів розраховували за 64 показниками, які згруповані за 12 напрямками. За 5-ма напрямками Харківська область входить до п'ятірки лідерів. Уже другий рік поспіль наш регіон є лідером у освітній сфері країни – за напрямком «Доступність і якість послуг у сфері освіти» Харківщина посідає 1-е місце серед регіонів, випереджаючи навіть місто Київ. Також наша область лідирує за напрямками «Розвиток малого та середнього підприємництва» (2 місце), «Ефективність ринку праці» (3), «Відновлювана енергетика та енергоефективність» (4), «Соціальний захист та безпека» (4).

«Для нас особливо важливим є те, щоб економічний розвиток регіону відчував кожен мешканець Харківщини, - відзначила голова ХОДА Юлія Світлична. - Щоб для харків’ян це були не лише цифри в рейтингу, але реальні робочі місця, можливість розвивати власний бізнес, дати дітям якісну освіту тощо. Саме тому вважаю першість нашого регіону в країні за такими напрямками як «Розвиток малого та середнього підприємництва» й «Ефективність ринку праці» свідченням того, що обрана нами стратегія - ефективна».

Як раніше писала «Справжня Варта», Світлична очолила рейтинг губернаторів за 1 кв. 2017 року. Комітет виборців України підвів підсумки "губернаторського рейтингу" за 1 кв 2017 р.

Харківщина показала найвищі соціально-економічні показники поміж інших регіонів.

comments powered by HyperComments