Зареєструвати місце проживання в Харкові можна тепер де завгодно

Вівторок, 23 травня 2017, 17:34
У місті введено принцип екстериторіальності
Зареєструвати місце проживання в Харкові можна тепер де завгодно

Отримати послугу в сфері реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання в Харкові тепер можна в будь-якому зручному для заявника центрі надання адмінпослуг міста, без прив'язки до зареєстрованого місця проживання, як було раніше. Йдеться про наступні послуги:

- реєстрація місця проживання/перебування;

- зняття з реєстрації місця проживання;

- отримання з держреєстру інформації про зареєстроване місце проживання особи;

- отримання власником житла інформації з держреєстру про осіб, місце проживання яких зареєстровано за адресою відповідного житла;

- внесення в держреєстр інформації про зареєстроване місце проживання особи;

- внесення змін до інформації про особу, яка міститься в держреєстрі.

Отримання цих послуг є дотупним для будь-якої людини, яка живе в Харкові, в тому числі і іноземних громадян.

Також в центрах адмінпослуг можна реєструвати місце проживання новонароджених. Зокрема, реєструвати новонародженого батьки можуть в пологовому будинку у представника загсу, який передає документи в органи реєстрації. Уже при виписці з пологового будинку батьки новонародженого отримуватимуть від загсу свідоцтво про народження дитини, а від органів реєстрації - документи про реєстрацію місця проживання новонародженого. 

Про це сьогодні, 23 травня, повідомив директор Департаменту реєстрації Олег Дробот.

Як раніше писала «Справжня Варта», документи для реєстрації чи зняття з реєстрації у певному місці проживання можна попередньо відправити в електронному вигляді. 

Орган реєстрації розглядає документи заявника на сайті і протягом доби дає розгорнуту відповідь.

Щоб скористатися послугою, треба зареєструватися в особистому кабінеті, у якому надалі можна отримати інші сервіси та консультації. В особистому кабінеті в розділі «Електронні консультації» треба створити нову консультацію і прикріпити всі свої документи. Весь перелік необхідних документів та покрокова інструкція розміщена в розділі «Електронні послуги» на головній сторінці сайту. Протягом доби реєстратор дасть відповідь, чи всі документи в порядку, а також вкаже, чого не вистачає. Крім того, у відповіді детально розпишуть алгоритм подальших дій і вкажуть реквізити для оплати держмита.

comments powered by HyperComments