Ми мали допомогти людям - Світлична про виділення коштів мешканцям приватного сектору Балаклії

Четвер, 25 травня 2017, 11:52
30 мільйонів гривень отримають власники 228 приватних будинків
Ми мали допомогти людям - Світлична про виділення коштів мешканцям приватного сектору Балаклії

Про це губернаторка заявила сьогодні під час сессії обласної ради. Гроші були виділені з резервного фонду за ініциативою фракції БПП "Солідарність" в облраді та особисто Світличної, - повідомляє «Справжня Варта».

Голова ХОДА Юлія Світлична: «Згідно з Бюджетним кодексом, державні кошти з резервного фонду виділяються лише на державну й комунальну власність. Тобто профінансувати відновлювальні роботи в будинках приватного сектору коштом держбюджету неможливо. Але ми мали допомогти людяма. Під час надзвичайної ситуації було суттєво пошкоджено 228 приватних будинків. 30 мільйонів гривень, які сьогодні ми виділяємо з обласного бюджету, буде спрямовано на фінансування відновлювальних робіт у приватному секторі та на надання матеріальної допомоги людям».

Ще до 10 млн грн. балаклійці отримають з бюджетів району та міста. 

Як раніше писала «Справжня Варта»,під час надзвичайної ситуації в місті Балаклія було пошкоджено 117 багатоквартирних будинків та близько 10-ти об'єктів соціальної сфери. 

23 березня близько 3:00 на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії сталася пожежа, у результаті якої здетонували боєприпаси; остаточно пожежу загасили вранці 26 березня.

Також на відновлення Балаклії додатково виділено 45 млн.грн. Про виділення додаткових коштів голова ХОДА Юлія Світлична домовилася з Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом під час його робочої поїздки до Харківської області.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments