Харківські села отримають кошти на ремонти газо- і водопроводів та газопостачання

Четвер, 25 травня 2017, 16:33
Майже 20 млн грн - спрямують на ремонт та реконструкцію 12 об’єктів соціально-культурного значення та житлово-комунального господарства у різних районах Харківщини
Харківські села отримають кошти на ремонти газо- і водопроводів та газопостачання

Таке рішення сьогодні прийняла Харківська облрада, - повідомляє «Справжня Варта»

Зокрема, кошти буде спрямовано на реконструкцію газопроводів низького тиску по вулиці Арсенальна у Балаклії. Серед інфраструктурних проектів також - газопостачання сіл Дмитрівка, Матвіївка і Новософіївка Богодухівського району, капітальний ремонт мережі водоводу по вулиці Садова селища Лиман Зміївського району та ін.

Капітальні ремонти буде проведено у закладах освіти. Зокрема, планується відремонтувати покрівлі Дергачівського навчально-виховного комплексу, Шевченківського ліцею (селище Шевченкове). Також кошти спрямують на капітальні ремонти лікувальних закладів - інфекційного відділення Красноградської центральної районної лікарні, ремонт покрівлі лікувального корпусу «Ч-9» КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Також серед об’єктів, на які виділено кошти, - Харківський історичний музей. Тут планують проведення робіт з реабілітації, пов’язаних з реконструкцією будівлі, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення.

Як раніше писала «Справжня Варта», на харківські дороги спрямують 650 млн грн. Облрада затвердила Програму розвитку дорожньої інфраструктури Харківщини.

«Програму було розроблено Департаментом ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної, - зазначив директор департаменту Сергій Магдисюк. - Програма визначає ті об’єкти, які знаходяться у вкрай поганому стані та на даний момент найбільше потребують ремонту. Складаючи перелік доріг, ми враховували необхідність забезпечити проїзд від сільських територій до обласного центру та міст обласного і районного значення, під’їзд до опорних навчальних та медичних закладів, а також до соціальних, культурних та туристичних об’єктів загальнодержавного значення».

Також 30 мільйонів гривень отримають власники 228 приватних будинків  у Балаклії. Про це губернаторка заявила сьогодні під час сессії обласної ради. Гроші були виділені з резервного фонду за ініциативою фракції БПП "Солідарність" в облраді та особисто Світличної.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments