На харківські дороги спрямують 650 млн грн.

Четвер, 25 травня 2017, 11:37
Облрада затвердила Програму розвитку дорожньої інфраструктури Харківщини
На харківські дороги спрямують 650 млн грн.

Документ визначає перелік об’єктів, які планують відремонтувати коштом від перевиконання митного збору, - повідомляє «Справжня Варта».

«Програму було розроблено Департаментом ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної, - зазначив директор департаменту Сергій Магдисюк. - Програма визначає ті об’єкти, які знаходяться у вкрай поганому стані та на даний момент найбільше потребують ремонту. Складаючи перелік доріг, ми враховували необхідність забезпечити проїзд від сільських територій до обласного центру та міст обласного і районного значення, під’їзд до опорних навчальних та медичних закладів, а також до соціальних, культурних та туристичних об’єктів загальнодержавного значення».

Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг загального користування Харківської області, на 2017 рік затвердили 25 травня в ході ХІ сесії обласної ради.

Нагадаємо, «митний експеримент», який проводиться в Україні у 2017 році, передбачає, що 50% коштів, отриманих від перевиконання плану митних платежів, спрямовуватимуться на ремонт доріг регіону. За оцінками експертів, для Харківської області в 2017 році ця сума складе близько 650 млн грн.

Доповідаючи під час сесії, керівник Служби автомобільних доріг в Харіквській області Євген Зражевець зазначив, що дорожники обирали для ремонту найбільш зруйновані ділянки доріг.

«Перш за все, складаючи цей перелік, ми брали до уваги доручення Президента, голови ХОДА Юлії Світличної, звернення депутатів, а також численні звернення і скарги громадян. Ми брали найбільш зруйновані ділянки. Це лише перший крок на шляху до відновлення доріг Харківщини», - сказав керівник служби.

Серед найбільш важливих доріг Євген Зражевець виділив трасу Мерефа - Лозова -Павлоград. «Саме цій дорозі приділяємо велику увагу, адже вона дуже зруйнована. З 1 червня там працюватимуть 10-12 бригад щоденно. Ділянку дороги від Мерефи до Лозової ми закінчимо до кінця року», - запевнив керівник Служби автомобільних доріг.

Також. за його словами, у найближчі 10 днів розпочнуться відновлювальні роботи на двох в’їздах у Харків: зі сторони Циркунів (від окружної до початку вул. Академіка Павлова) и від окружної до 602-го мікрорайону (виїзд з міста в сторону Старого Салтова).

«Глава області Юлія Світлична жерстко поставила задачу відносно ремонту доріг, які ведуть до водойм. І ми активно включаємося в цю роботу»,- підкреслив Євген Зражевець.

Також він повідомив, що у порядок планують привести дорогу, яка веде до Дергачівського полігону ТПВ.

Крім того, цього року планується провести ремонт доріг загального користування коштом державного бюджету, які виділяються безпосередньо Службі автомобільних доріг, - це 497 млн грн.

Мережа доріг загального користування в Харківській області складає 9627,2 км, у тому числі:

- дороги державного значення – 2298,3 км, з них: міжнародні – 571,9 км; регіональні – 747,2 км; територіальні – 979,2 км;

- дороги місцевого значення – 7328,9 км, з них: обласні – 1275,9 км; районні – 6053,0 км.

Як раніше писала «Справжня Варта», губернаторка буде особисто контролювати дорожні служби. 

Про це голова ХОДА Юлія Світлична заявила під час наради 18 травня в облдержадміністрації.

За її словами, «стан доріг «як завжди» не влаштовує ні мене, ні жителів Харківської області", і вона разом з силовим блоком поставиться "з особливою увагою до контролю за якістю використання бюджетних коштів при ремонті доріг".

Також керівник САД Харківської області Євген Зражевець оцінив кошти у розмірі 650 млн гривень як безпрецедентну цифру, що більше минулорічного майже в п'ять разів.

Євген Зражевець: "18 травня, було проведено Колегію ХОДА, і Юлія Олександрівна /Світлична/ чітко назвала суму - 650 млн гривень, це безпрецедентна цифра. До сьогоднішнього дня такої цифри в Харківській області не було. Це якраз приклад злагодженої роботи місцевої влади, на рівні обласної адміністрації, роботи, узгодженої з Укравтодором, Міністерством інфраструктури, Бюджетним комітетом ВР, а також з усіма відповідальними організаціями, які приймають такі серйозні рішення. Дійсно, це крок вперед. Як я вже сказав, в минулому році з поточного ремонту було всього 6 об'єктів, у цьому році - 30 об'єктів, це серйозний крок і серйозний виклик. І ми до цього готові".

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments