Харківщину представлять як туристичний регіон

Юлія Гуш  |  Середа, 31 травня 2017, 16:27
Цьому, зокрема, має сприяти виставка «Харківщина туристична», яка пройде в Харкові 2 червня.
Харківщину представлять як туристичний регіон

Виставка має сприяти популяризації активногоу відпочинку серед широких верств населення, активізувати внутрішній туризм в області, стимулювати створення якісних туристичних продуктів, а також – сприяти розвитку туристичної галузі.

«Основна ідея – донести до свідомості якомога більшої кількості громадян те, що Харківщина – це не тільки діловий, промисловий та культурний центр, – розповіла Валентина Холодок, директорка Харківського організаційно-методичного центру туризму, – а й те, що вона є туристичною. І ми впевнені, що той, хто відвідає цю виставку, зробить для себе відкриття. На виставці будуть присутні 120 учасників з багатьох регіонів України».

Головною тематикою виставки стане саме активний відпочинок – водний, велосипедний, пішохідний, повітряний тощо. Передбачена як ділова, так і розважальна програма, в межах якої пройдуть майстер-класи, конкурси та розіграші. Валентина Холодок також нагадала, що 2017-й був об’явлений ООН «Роком туризму заради сталого розвитку». Дану ініціативу підтримала й Україна, дяка вже ствердила стратегію розвитку туризму до 2026 року. Харківщина в цьому плані також не залишається осторонь: за словами Олега Яцини, начальника управління культури і туризму ХОДА, цього року були внесені та затверджені зміни до програми щодо розвитку туристичної галузі в області.

Зокрема, вона передбачає приведення низки тематичних заходів та ініціатив, таких як встановлення велостоянок на туристичних об’єктах чи вказівних знаків, які б позначали їх місцезнаходження. Яцина підкреслив, що це будуть кроки, які знищать стереотипне уявлення про Харків як про суто індустріальне місто.

Виставка «Харківщина: туристичні відкриття» стартує 2 червня в презентаційно-виставковому центрі «РАДМИР ЕКСПОХОЛЛ» і триватиме з 10.00 по 18.00. Від вільний.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments