Повний ахірантес: у центрі Харкова кинули букет і закидали його недопалками / ФОТО

Субота, 3 червня 2017, 02:33
Об'ємну клумбу у вигляді викинутого букета нареченої висадили біля Центрального палацу одруження на вулиці Сумській.
Повний ахірантес: у центрі Харкова кинули букет і закидали його недопалками / ФОТО

Як з'ясувала «Справжня Варта», над композицією цілий тиждень працювали фахівці підприємства «Харківзеленбуд». Усього для «Букета нареченої» було використано 2,5 тисячі квітів, серед них – плектрантус, хлорофітум, бегонія чотирьох кольорів, червоний і зелений ахірантес.

«Спочатку був зроблений каркас. Потім в нього помістили спеціальну ємність, в яку одним шаром насипали мокру землю, а зверху поклали суміш з піску, глини і хвої. Цей склад розроблений спеціально, щоб квіти отримували гарне харчування», – розповідає заступник директора «Харківзеленбуду» Андрій Дронь.

Іідею композиції знайшли в інтернеті, і це перша об'ємна клумба у місті. «Букет нареченої» вимагає особливого догляду, тому щодня комунальники його поливатимуть. На зиму композицію демонтують.

Попри те, що нова клумба простояла в Харкові всього добу, усілякі перехожі та гості Палацу одруження вже встигли її спаплюжити: пропалили бант на букеті, повисмикували квіти і притоптали газон. Культурка! Що й казати... Зранку комунальникам довелося замінити кілька десятків квітів і встановити попереджувальні таблички.

«Ми дуже просимо харків'ян охайно ставитися до композиції, бо вона дуже крихка, її легко пошкодити, а відновлення вимагає значних витрат і зусиль», – бідкається Андрій Дронь.

До речі, днями на Полтавському Шляху з'явився ще один шедевр, судячи за все, від зеленбудівців (бо тут у них – повна монополія).

Про витоки ідеї цього «креативу головного мозку» нічого не відомо, але клумба являє собою вичавлену з тюбика якусь субстанцію, котра нагадує клей, яка стікає по схилу на дорогу. Субстанцію зобразили, висадивши жовті квіти. Спасибі, хоч не біло-синьо-червоні. А то б нагадувало щось зовсім нехороше. «Аквафреш», зокрема. А ви що подумали?..

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments