Педагоги обікрали сиріт

Четвер, 8 червня 2017, 11:32
Замість одноразової домоги випускникам-сиротам у 7,7 тис. грн. кожному дали їм по 85 гривень
Педагоги обікрали сиріт

На вимогу прокуратури Сахнощинський райсуд підтримав позицію прокуратури. Наразі рішення суду виконані у повному обсязі. Дітям-сиротам виплачено майже 23 тис. грн. допомоги, - повідомляє «Справжня Варта».

За інформацією начальника відділу прокуратури області Валерія Лялюка, троє випускників одного з навчально-виховних центрів області 2016 року  (двоє з них 1999 р.н. та один - 2000 р.н.) отримали майже у 10 разів меншу одноразову грошову допомогу, ніж передбачена законодавством.

 "Згідно з чинним законодавством одноразова грошова допомога випускникам навчальних закладів із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, встановлена у розмірі не менше 6 прожиткових мінімумів. Однак прокуратура встановила, що адміністрація навчального закладу, у якому навчалися неповнолітні, виплатила 3 сиротам - своїм випускникам, замість близько 7,7 тис. грн. кожному, по 85 грн.", - пояснив В. Лялюк.

Як раніше писала «Справжня Варта», Мінсоц рекомендує не хвилюватися, якщо у платіжці за травень не відображено субсидію.

Інформацію про доходи громадян органи соціального захисту населення самостійно отримують від фіскальної служби, через що часто виникають затримки в призначені субсидій.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments