У Харкові утеплять багатоповерхівки

П'ятниця, 9 червня 2017, 17:03
Відповідний проект USAID буде реалзовано, як пілотний
У Харкові утеплять багатоповерхівки

Якщо результати пілотного проекту за американською методою виявляться вдалими, міська влада займеться утепленням будинків далі самостійно, - повідомляє «Справжня Варта».

Але дія проекту роповсюджується тільки на ті будинки, у яких встановлені лічильники тепла.

«Агентство залучило фахівців, які роблять розрахунки щодо того, яку можна отримати економію в споживанні тепла і електроенергії. Для проведення розрахунків ми запропонували їм кілька типових будинків в п'ять, дев'ять, дванадцять і шістнадцять поверхів, які найбільш поширені в Харкові і де встановлені загальнобудинкові прилади обліку тепла. Американські колеги запропонують нам проект, суть якого полягає в тому, щоб модернізувати житлові будинки для отримання максимального ефекту економії теплових і енергоресурсів", - повідомив  директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

Щодо самого проекту, то його  реалізація почнеться ближче до кінця року. Міськвлада підкреслює, що подібний проект USAID реалізувало вже в 27 містах.

Як раніше писала «Справжня Варта», уряд розраховує на зменшення споживання тепла протягом 1-3 років в середньому на 15-20%.

Законопроект про комерційний облік тепла та води схвалено профільним Комітетом ВРУ.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments