Світлична з Грібаускайтє відкрили Дні Литви на Харківщині

П'ятниця, 9 червня 2017, 17:59
Даля Грібаускайтє відзначила, що з часів її останнього візиту на Харківщину наш регіон відчутно змінився, став набагато більш європейським
Світлична з Грібаускайтє відкрили Дні Литви на Харківщині

Президент Литовської республіки разом з головою ХОДА взяла участь у святкових заходах, що стартували 9 червня в парку ім. Горького, - повідомляє «Справжня Варта».

«Вітаю, що ви маєте таку молоду і динамічну керівницю. Треба, щоб при владі було більше жінок, - сказала Президент Литви. – Я рада можливості представити Литву у вашому місті. Європа - з вами, майбутнє України – в Європі. Слава Україні!».

Юлія Світлична, у свою чергу, подякувала Далі Грібаускайтє за те, що саме нашу область було обрано для зустрічі президентів України та Литви, а також для проведення Днів Литви.

«Ми святкуємо 25 років встановлення дипломатичних відносин між Україною та Литвою. Наші країни мали спільне минуле, а сьогодні ми можемо створювати наше спільне європейське майбутнє. Дякуємо вам за вашу підтримку та за це свято», - сказала Юлія Світлична.

Дні Литви в нашій області проходитимуть з 9 до 11 червня. Цими днями у Харкові відбудеться литовський ярмарок, де будуть представлені національні ремесла та страви, можливості туризму та навчання в Литві, з концертами виступатимуть литовські й українські артисти.

Як раніше писала «Справжня Варта»,Асоціація з ЄС – це остаточний вихід України з Радянсько-російської імперії, - висловив думку Президент України Петро Порошенко під час зустрічі у Харкові з Президентом Литви Далєю Грібаускайтє.

Порошенко зазначив, що сьогодні Україні залишилось дочекатися формального рішення ради Європейського союзу, яке має завершити процес ратифікації угоди.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments