Приватний сектор освітлюють модерновими ліхтарями

Середа, 14 червня 2017, 16:07
Замість ртутних ліхтарі старого зразка комунальники встановлюють світлодіоди
Приватний сектор освітлюють модерновими ліхтарями

Саме такі лампи було встановлено в приватному секторі на Омських в'їздах, - повідомляє «Справжня Варта»

«Перевага світлодіодних світильників в тому, що вони працюють з напругою від 110 Вольт і в разі перепадів напруги (навіть до 300 Вольт), що особливо характерно для приватного сектора, не виходять з ладу. При цьому термін експлуатації нових ламп набагато довше», - зазначив директор КП «Міськсвітло» Олексій Куян.

За його словами, з початку року в Харкові вже замінено понад 500 ліхтарів. До кінця року КП «Міськсвітло» планує встановити близько 1,5 тис. світлодіодних світильників, замінивши, таким чином, 60% всіх ртутних світильників міста. Як зазначив Олексій Куян, сьогодні дуже актуальним є питання енергоефективності, в зв'язку з чим вже наступного року всі ртутні ліхтарі міста будуть замінені на натрієві лампи або енергозберігаючі світлодіодні світильники.

Як раніше писала «Справжня Варта», рівень освітленості Харкова на сьогоднішній день становить 98,1%.

Торік /у 2016 році - Редакція/ у місті було встановлено близько 750 світильників, замінено понад 16 тис. ламп, змонтований 21 кілометр мереж зовнішнього освітлення.

«15 років тому рівень освітленості Харкова становив 36%. У наших планах на цей рік - підняти цей показник до 98,6%. Займаємося мікрорайонами, в яких у п'ятиповерхівках було передбачено тільки освітлення біля під'їздів, ставитимемо у дворах опори. Продовжимо міняти застарілі світильники на світлодіодні, реконструюватимемо мережі зовнішнього освітлення шкіл, дитячих садків і лікарень, освітлюватимемо приватний сектор», - повідомив Олексій Куян.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments