Новобаварський район перевірили на сміття

Понеділок, 19 червня 2017, 17:05
Мешканців приватного сектору зобов'язали скосити траву та прибрати різний непотреб біля дворів
Новобаварський район перевірили на сміття

Зокрема, серед порушень правил благоустрою, що зустрічаються, - наявність будівельного або побутового сміття біля будинків, нескошена трава вище за 10 см, в тому числі амброзія, гілки та сухе листя, а також недоглянуті огорожі і фасади будинків, - повідомляє «Справжня Варта».

Як зазначив начальник відділу контролю КП «Харківблагоустрій» Артем Вовченко, якщо будинок розташований на червоній лінії - це територія, де їздить громадський транспорт, то тут обов'язково повинна бути упорядкована місцевість: покошена трава, доглянутий фасад будинку і не повинно бути ніякого сміття.

Порушення фіксують уже в одному з перших будинків по вул. Жутівській - на прибудинковій території будівельне сміття і розібраний автомобіль. Мешканцям раніше було направлено попередження від інспекції, однак зауваження не виконано.

Як пояснила мешканка будинку Олена, повідомлення з попередженням загубилося, а завезти авто у двір складно технічно. Проте власник будинку пообіцяла прийняти всі зауваження до відома і виправитися. «Я прочитала Правила благоустрою міста і знаю, як все повинно бути. Ми всі зауваження візьмемо до уваги і виправимося, приберемо сміття і посадимо тут квіти».

Інспекція дала для наведення ладу термін до п'ятниці і пообіцяла приїхати з повторною ревізією.

Через два будинки знову було виявлено порушення. «Тут було зафіксовано порушення Правил благоустрою міста та адміністративного кодексу - зберігання на прибудинковій території будівельних матеріалів. В даному випадку це пісок. Ми попросили мешканців упорядкувати прибудинкову територію до 20 червня», - зазначив Артем Вовченко.

Однак не всі жителі приватного сектора свідомі і реагують на приписи. Тільки за перший місяць літа на вул. Жутівській було складено сім адміністративних протоколів, які інспектори передали до адміністрації району, де буде прийнято рішення про накладення штрафу на порушників. На сьогоднішній день розмір штрафних санкцій коливається від 340 грн до 1360 грн.

За словами Артема Вовченка, кожен день Харків інспектують дев'ять патрулів від КП «Благоустрій» - один екіпаж на район. Перевіряють комунальники територію приватного сектора, будинків ОСББ, комерційних і приватних об'єктів міста. До подібних рейдів залучають також поліцію. Всього з початку року в Харкові було складено 380 адмінпротоколів, за якими накладено штрафів на суму 33 тис. 157 грн.

Як раніше писала «Справжня Варта», приватний сектор освітлюють модерновими ліхтарями: замість ртутних ліхтарі старого зразка комунальники встановлюють світлодіоди.

Саме такі лампи було встановлено в приватному секторі на Омських в'їздах.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments