Харківським школярам і на канікулах не дають сумувати

Вівторок, 20 червня 2017, 23:46
Харківські школярі взяли участь у форумі лідерства.
Харківським школярам і на канікулах не дають сумувати


Українська академія лідерства провела у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна форум для школярів, повідомляє «Справжня Варта».

У ньому взяли участь школярі старших класів. Мета заходу  – показати активній молоді прикладні моделі відповідального лідерства в різних сферах суспільного розвитку на прикладі особистого досвіду провідних діячів України. Спікерами форуму виступили керівник Української академії лідерства Роман Тичківській, віце-президент організації Youth of the European People's Party Інна Корсун, віце-президент Харківського офісу Європейської бізнес асоціації Сергій Політучий та інші відомі в своїх сферах діяльності харків'яни, в тому числі журналісти, благодійники, громадські діячі. Організатори зазначили, що програму спеціально підготували з «дорослими» питаннями, щоб дати дітям більше інформації для роздумів.

Представники Харківської міської організації учнівського самоврядування (ХМОУС), яка об'єднує школярів з усіх дев'яти районів міста, були націлені перейняти лідерські якості у тренерів і знайти цікаві проекти для самореалізації. Наприклад, учень школи №30 Руслан Коваленко бере участь у багатьох проектах ХМОУС –- «Школі лідерства», «Школі мера», «Школі журналістики». Разом з іншими школярами він відкриває нові цікаві місця в місті, підтримує миротворчий рух, бореться за збереження екології.

«З нами займаються наші шкільні вчителі, а також викладачі вишів і практики, наприклад, фахівці в області економіки і права. Від форуму я очікую придбання нових якостей, які зможу отримати як лідер. Лідерство – це важка праця», – зазначив Руслан Коваленко.

В майбутньому харківські школярі зможуть пройти навчання в Українській академії лідерства. Програма особистого і суспільного розвитку розрахована на 10 місяців. Навчання в академії – безкоштовне. Тематика занять охоплює різні сфери - освіту, бізнес, політику, громадську діяльність, культуру і мистецтво, міжнародні відносини. В рамках курсу академії випускники відвідують інші міста країни і світу, дізнаються культуру і традиції різних народів. Центри УАЛ розташовані в Харкові, Києві, Львові, Миколаєві та Полтаві. Завдання академії – дати молоді інструменти для особистого розвитку і навчити відповідальному лідерству. Академію закінчили 39 молодих людей, 200 завершують навчання.

Зазначимо, що форум пройшов за підтримки Департаменту освіти Харківської міської ради. Програма УАЛ реалізується за підтримки Адміністрації Президента, Верховної Ради, Міністерства освіти і науки України, а також фонду Western NIS Enterprise Fund.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments