Харківська молодь отримає можливість втілити власні проекти

Юлія Гуш  |  Вівторок, 20 червня 2017, 20:21
У Харкові невдовзі відбудеться молодіжний форум та хакатон «Імпульс змін», де активна молодь зможе опрацювати власні проекти задля їх подальшого втілення.
Харківська молодь отримає можливість втілити власні проекти

Форум «Імпульс змін» відбудеться 24 червня в ART AREA 'ДК', передає кореспондент «Справжньої Варти».

В ньому візьме участь близько 150 мешканців Харкова та області віком від 18 до 35 років. Під час форуму відомі громадські діячі, політики та бізнесмени поділяться з присутніми власним досвідом створення успішних проектів та розкажуть про дієві механізми впливу на громадсько-політичне життя країни. Загалом, це вже другий подібний захід, який проходитиме в Харкові. Минулого року «Імпульс змін» зібрав 200 учасників і, за словами організаторів, зміг продемонструвати активну громадську позицію харківської молоді та її бажання бути причетними до тих соціально-економічних процесів, які сьогодні відбуваються в країні.  

«Ми побачили гострий соціальний запит у молоді як Харкова, так і України, на розвиток соціально відповідальних проектів, – розповіла Влада Думенко, організаторка «Імпульсу змін», – приїжджали люди з інших міст, вони повністю віддавали себе як на форумі, так і на хакатоні. Ми зрозуміли, що це дійсно важливо... Минулий хакатон пройшов достатньо успішно. У нас були три команди-переможці з добре прописаними проектами, які працюють. А також одна команда, яка отримала приз глядацьких симпатій. Протягом року переможці так чи інакше працювали над своїми проектам та намагалися їх реалізувати».

Після форуму найбільш активні учасники  зможуть реалізувати отримані знання на хакатоні, який відбудеться 1 та 2 липня. Вони розіб’ються на команди та протягом двох днів будуть розробляти власні проекти. Допомагатимуть їм досвідчені активісти. А переможці «Імпульсу змін», у свою чергу, отримують підтримку менторів та представників медіа у створенні вже готових проектів.

Організатори заходу розповіли, що цього року «Імпульс змін» буде об’єднаний такою універсальною темою, як місце України в світі та її позиціонування на міжнародній арені. Вони переконані, що вона зараз напрочуд актуальна. Наприклад, Дарина Сєдих, організаторка «Імпульсу змін», згадувала, як минулого року громадяни Нідерландів проголосували проти асоціації України з ЄС.
За її словами, причина криється у відсутності ефективної репрезентації Україні на міжнародні арені:«Не тому, що вони не терплять Україну, – зазначила Сєдих, – а тому, що вони не розуміють, хто ми. Пропаганда Росії була збільш організованою, дорогою та ефективною. Тому ми програли цю битву. Відповідно, у нас виникла така проблема».

А що стосується самого «Імпульсу змін», то, за словами організаторів, даний проект перш за все орієнтований на молодих людей, які прагнуть змін у суспільстві. Він має активізувати роль молоді в житті соціуму та показати конструктивні шляхи для здійснення соціальних змін.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments