На Харківщині буде реалізовано 10 проектів, які покращать життя переселенців

Юлія Гуш  |  Четвер, 22 червня 2017, 15:33
Дані проекти є переможцями конкурсу «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», який реалізується німецькою федеративною компанією GIZ.
На Харківщині буде реалізовано 10 проектів, які покращать життя переселенців

10 проектів, які стали переможцями конкурсу, направлені на покращення послуг та умов життя внутрішньо переміщених осіб та приймаючих громад. Загалом, вони різнонаправлені та мають стосунок до медичної сфери, просвітницької діяльності, зайнятості населення, культури, розвитку волонтерсва та громадської активності.

«Метою нашого проекту полягає в покращення якості послуг місцевому населенню в трьох областях – Харківській, Дніпрвській та Запорізькій, – розповів Майк Маттес, керівник проекту, – які були змушенні у зв’язку з ситуацією на сході України подолати велику кількість викликів. Проекти було обрано в рамках відкритого конкурсу. І під час цього конкурсу для нас було особливо важливим дотримуватися правила прозорості. І таким чином було створено комісію, яка обирала ці проекти. До неї входили представники обласної адміністрації, працівники компанії GIZ та представники волонтерських організацій. І після дуже інтенсивних дискусій були обрані ті проекти як, на мою думку, є найкращими в плані покращення життя громадськості».

Загальний бюджет проектів склав 4 103 291 гривню. За ці кошти було закуплено комп’ютерну техніку, медичне обладнання, меблі, аудіо- та відеоапаратуру, побутову техніку та експертне обладнання: «Дуже важливою є прозорість, – підкреслила Ірина Косуля, координаторка проекту, – і не тільки у відборі проектів-переможців, а також в прозорості у витраті коштів. Отже, всі ті закупки, про які йшла мова, для інформаційних та соціальних центрів, обладнання, вона здійснювалася безпосередньо за участі компанії GIZ через тендерні процедури».

Зокрема, результатом реалізації даного проекту стало створення семи інформаційних центрів, які оснащені всім необхідним для надання відповідних послуг, побудовано соціальний центр «Барвінок», який надає тимчасове проживання переселенцям, закуплено нове обладнання медзакладів, покращено умови надання адміністративних послуг в Дворічанському районі, забезпечено більш якісне проведення культурних та інтеграційних заходів в Ізюмі.

comments powered by HyperComments