Усі служби повинні приділити увагу протипожежній безпеці в лісах - Світлична

Четвер, 22 червня 2017, 16:46
Губернаторка пообіцяла повне сприяння службам щодо попередження пожеж і надзвичайних ситуацій
Усі служби повинні приділити увагу протипожежній безпеці в лісах - Світлична

Про це Юлія Світлична сказала під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, - повідомляє «Справжня Варта».

«Усі служби повинні приділити увагу протипожежній безпеці в лісах. Якщо буде невідповідна реакція представників лісних господарств, інформуйте профільні структурні підрозділи облдержадміністрації, - звернулася до керівників відповідних служб Юлія Світлична. – Окрім того, увагу слід приділити також безпеці та протипожежному стану всіх сміттєвих полігонів. Ця робота повинна вестися спільно зі співробітниками ДСНС, МВС та органів місцевого самоврядування. А в разі виникнення надзвичайної ситуації всі служби повинні діяти злагоджено».

Як повідомляє ХОДА, станом на 22.06.2017 в області зареєстровано 34 лісові пожежі, загальна площа яких склала 42,91 га. Найбільша на даний момент лісова пожежа виникла 23 квітня в Балаклійському районі в результаті НС 65-му військовому арсеналі. Площа пожежі склала 20,2 га. Протягом пожежонебезпечного періоду цього року на Харківщині відповідні служби разом із представниками ЗМІ провели 670 рейдів щодо дотримання населенням вимог пожежної безпеки в лісових масивах. Також спільно з представниками Департаменту цивільного захисту ХОДА, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства протягом квітня були проведені перевірки готовності лісокористувачів до пожежонебезпечного періоду.

Як раніше писала «Справжня Варта», 12 березня, внаслідок підпалу у Журавлівському Гідропарку дотла вигоріли великі площі з сухостоєм. Горіла трава під теплотрасою

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments