Для східних регіонів України в ці часи особливо важливо укріплювати кордон – Світлична

Субота, 24 червня 2017, 15:59
За словами губернаторки, обласна адміністрація буде надавати повну підтримку під час виконання завдань з охорони кордону.
Для східних регіонів України в ці часи особливо важливо укріплювати кордон – Світлична

24 червня голова ХОДА взяла участь у відкритті відділу прикордонної служби «Тополі» Харківського прикордонного загону, яке відбулося за участі секретаря РНБО Олександра Турчинова та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Під час заходу вони проінспектували інженерно-технічне облаштування кордону, ознайомилися зі службовими приміщеннями відділу, оглянули матеріально-технічну базу підрозділу та провели нараду з прикордонниками. Там, зокрема, вони  визначили головні завдання щодо подальшого вдосконалення роботи прикордонного загону.

«Укріплення державного кордону – це запорука безпеки будь-якої країни, – підкреслила Юлія Світлична, – для східних регіонів України в ці часи особливо важливо укріплювати кордон - і технічно, і кадрово, й інфраструктурно. Ми маємо повну підтримку з боку РНБО та профільних міністерств щодо подальшого посилення Харківського прикордонного загону. Завдання, які поставлені перед службою, будуть виконані. Обласна адміністрація, зі свого боку, надаватиме повну підтримку при виконанні завдань з охорони кордону».

Олександр Турчинов підкреслив, що облаштування харківської ділянки кордону – одне з головних завдань для гарантування безпеки держави: «Тут починається кордон цивілізованої Європи. Він повинен бути надійно захищений, технічно обладнаний і неприступний для ворогів».

Як повідомив Арсен Аваков, у цьому році харківську ділянку кордону планують повністю облаштувати за програмою «Європейський вал»: «На це будуть направлені кошти, виділені в цьому році - близько 200 млн грн. Крім того, до бюджету будуть внесені зміни, згідно з якими додатково будуть виділені ще близько 300 млн грн. Це дозволить забезпечити інтелектуальними вишками та інженерними облаштуванням всю ділянку в Харківській області, щоб прикордонники могли контролювати кожний метр кордону».

Як повідомляла «Справжня варта», нещодавно Світлична разом із Турчиновим та Аваковим оглянула Завод імені Малишева. Вона відмітила, що незважаючи на те, що два роки тому на заводі була скрутна ситуація, там є перспективні замовлення, виплачується заробітна плата, а заборгованості перед працівниками немає. Світлична підкреслила, що бачить динаміку розвитку підприємства та перспективу.

comments powered by HyperComments