Децентралізація дає можливість наповнювати місцеві та сільські бюджети – Світлична

Субота, 24 червня 2017, 17:03
Губернаторка зазначила, що отримані кошти можна направляти на ремонти доріг та розбудову інфраструктури.
Децентралізація дає можливість наповнювати місцеві та сільські бюджети – Світлична

Про це Світлична розповіла під час спілкування з родинами прикордонників та мешканцями селища Тополі. Вона запевнила, щокерівництво області сприятиме не лише вирішенню квартирного питання військовослужбовців, а й розбудові інфраструктури населеного пункту.

«Ми працюємо над тим, щоб розвивати сільські райони та покращувати умови життя для мешканців найвіддаленіших куточків області, – розповіла Світлична, – сьогодні для цього є всі можливості. За ініціативи Президента України та за підтримки Кабінету міністрів реалізується реформа децентралізації. Вона дає можливість наповнювати місцеві та сільські бюджети та направляти суттєві кошти на ремонти доріг, розбудову інфраструктури – відкриття дитячих садків, спортивних майданчиків, будівництво об'єктів, необхідних громаді».

Зокрема, під час урочистого відкриття нового відділу прикордонної служби «Тополі» прикордонникам були вручені ключі від службового житла. Приміщення на вісім квартир забезпечене гарячим та холодним водопостачанням, електро- та теплопостачанням, пожежною сигналізацією.

Передаючи ключі від нових квартир прикордонникам, секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що позиція держави полягає в тому, щоб кожен військовослужбовець Збройних сил, Національної гвардії та Прикордонної служби України мав власне житло. «Це задача, над якою ми працюємо, – підкресли він, – українські військові не можуть бути безхатченками, вони мають бути елітою країни».

Як передавала «Справжня варта», сьогодні, 24 червня голова ХОДА взяла участь у відкритті відділу прикордонної служби «Тополі» Харківського прикордонного загону, яке відбулося за участі секретаря РНБО Олександра Турчинова та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Під час заходу вони проінспектували інженерно-технічне облаштування кордону, ознайомилися зі службовими приміщеннями відділу, оглянули матеріально-технічну базу підрозділу та провели нараду з прикордонниками. Там, зокрема, вони  визначили головні завдання щодо подальшого вдосконалення роботи прикордонного загону.

comments powered by HyperComments