300 випускників Національної академії Нацгвардії України отримали дипломи офіцерів у Харкові / Фоторепортаж

Неділя, 25 червня 2017, 18:44
Урочиста церемонія вручення дипломів відбулася 24 червня на Меморіалі Слави.
300 випускників Національної академії Нацгвардії України отримали дипломи офіцерів у Харкові / Фоторепортаж

У  святі взяли участь голова ХОДА Юлія Світлична, секретар РНБО Олександр Турчинов, командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Цього року 310 лейтенантів-випускників поповнять лави підрозділів Національної гвардії України, 32 з них закінчили навчання з відзнакою.

"Національну гвардію було сформовано у найдраматичніші часи, коли жорстокий і сильний ворог напав на Україну, і вона першою вступила у бій, дозволивши сформувати обороноздатну армію, відновити потенціал оборонної промисловості, провести мобілізацію. Саме тоді ворог дізнався, що в України є Гвардія, закон якої - Гвардія не відступає! Переконаний, що цей закон буде законом вашого життя", - звернувся до випускників Секретар РНБО України.

Цього року вперше випустилися вісім дівчат – офіцерів.

"Вони вступили на навчання до Академії у 2013 році і впевнено пройшли шлях від абітурієнта до офіцера Національної гвардії України поряд з чоловіками. Курс навчання для всіх був однаковий і вісім найсильніших дівчат вже завтра прийматимуть свої посади у підрозділах Національної гвардії", - зазначив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Також під час урочистостей губернатор Харківщини Юлія Світлична вручила почесні відзнаки Харківської обласної державної адміністрації офіцерам особового складу Національної академії Національної гвардії - полковнику В’ячеславу Овчаренку та підполковнику Олександру Каплюченку.

comments powered by HyperComments