«Свої серед своїх»: в Харкові стартує виставка, присвячена «Грузинському легіону»

Юлія Гуш  |  Понеділок, 26 червня 2017, 14:37
На експозиції будуть представлені фотографії, зроблені під час бойових дій бійцями «Грузинського легіону», волонтерами та журналістами
«Свої серед своїх»: в Харкові стартує виставка, присвячена «Грузинському легіону»

«Думаю, українцям це буде цікаво, – розповів Ушангі Мамулашвілі, командир «Грузинського легіону», – там є фотографії, зроблені на бойових позиціях. Вони показують суть того, чим ми займаємося… Ми хочемо привернути нових ідеологічно налаштованих людей, які розуміють, що вони роблять. Ми не хочемо просто солдат. У нас (в легіоні) немає жодної люди, яка б це не розуміла».

Зокрема, він зазначив, що в «Грузинському легіоні» немає дилетантів. До його складу входять офіцери, які свого часу брали участь в бойових діях. Крім того, до легіону приєдналися і добровольці з інших країн. Наприклад, там можна побачити громадян США, Німеччини, Азербайджану, Росії та Молдови.

«Грузинський легіон – це незвичайне явище для наших збройних сил, – підкреслив Ігор Русін, координатор проекту, – це люди, які приїхали воювати за нашу країну, будучі при цьому громадянами інших країн. І завдяки цій унікальності ми вирішили створити не те щоб виставку, а скільки презентацію своїх грузинських добровольців – «Свої серед своїх»».

За словами Євгена Лаврова, командира 25 батальйону «Київська Русь», створення всіх тих фотографій, які будуть представлені на виставці, давалося доволі непросто. Це було доволі небезпечно. Лавров підкреслив, що коли навколо відбуваються бойові дії, людині вже не до фотографування. «Нам би хотілося поспілкуватися зі звичайними харків’янами, – зазначив він, – щоб вони на нас подивилися. Розумієте, тут великий вплив російського телебачення на населення ».

Фотовиставка під назвою «Грузинський легіон: свої серед своїх» стратує 27 червня о 15.00 в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури та мистецтва (вул. Пушкінська, 62). Вхід вільний.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments