За рік на Харківщині створено 31,5 тис. робочих місць

Середа, 28 червня 2017, 12:42
Це на 14,5 % більше, ніж у 2015 році
За рік на Харківщині створено 31,5 тис. робочих місць

Такі дані привів заступник начальника управління праці Департаменту соціального захисту населення ХОДА Сергій Глухов  під час засідання Обласного координаційного комітету сприяння зайнятості та професійної орієнтації населення, що пройшло в ХОДА, - повідомляє «Справжня Варта»

За кількістю створених нових робочих місць область посіла 4 місце серед регіонів України. За 3 місяці поточного року в області уже створено 12,2 тис. робочих місць, що на 62,7% більше, ніж за 3 місяці 2016 року.

У своєму виступі заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих зазначив, що протягом 2016 року 16,6 тис. осіб, а за 5 місяців поточного року – 10,0 тис. осіб з числа безробітних громадян проходили професійне навчання шляхом підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації. Рівень працевлаштування безробітних після закінчення професійного навчання за 2016 рік становив 96,4 %, за січень-травень 2017 року – 92,6%.

члени комітету одноголосно підтримали пропозицію служби зайнятості щодо продовження терміну компенсації витрат 9 роботодавцям, які працевлаштували  безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, що надасть змогу зберегти робочі місця для переселенців. 

Як раніше писала «Справжня Варта», яку роботу готові надати роботодавці на Харківщині.

42 тисяч вакансій чекають на харків'ян. 60% з них - робочі вакансії. Роботодавцям потрібні слюсарі, токарі, фрезерувальники, шліфувальники. Постійний попит мають оператори верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням, електрогазозварники та водії.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments