Ми відчуваємо підтримку з боку наших європейських партнерів – Світлична

Юлія Гуш  |  Вівторок, 27 червня 2017, 15:09
За словами губернаторки, Харківщина здатна стати площадкою для потужного діалогу навколо європейської інтеграції
Ми відчуваємо підтримку з боку наших європейських партнерів – Світлична

На цьому голова ХОДА наголосила після засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних рад Ради Європи, в якому взяли участь депутати з 31 країни Євросоюзу.

«Ми бачимо сигнал з боку наших європейських партнерів щодо підтримки нашої області, – зазначила Юлія Світлична, – тому що Харків – це Європа, це безпека, це ще одна можливість потужного діалогу щодо європейської інтеграції. Ми сьогодні маємо можливість поспілкуватися про дотримання демократії на континенті. Можу сказати, що це особливий сигнал для України. Ми відчуваємо реальну підтримку європейської спільноти, європейських організацій, Конгресу Місцевих та Регіональних Влад. Тому що ми довели європейські принципи. Ми відстояли Європу на території України».

За словами Світличної, Харківщина може розраховувати на потужну підтримку Конгресу. Вона зазначила, що під час засідання обговорювалися не тільки питання навколо децентралізації, а й нова ініціатива щодо запровадження семінарів для депутатського корпусу. За словами губернаторки, це має підвищити рівень відповідальності депутатів та парламентарів, запровадивши при цьому найкращі практики Європейського союзу.

«Нас підтримує активність регіонів в досягненні демократії на місцевому рівні, – розповів Андреас Кіфер, генеральний секретар Конгресу Місцевих та Регіональних Влад Ради Європи, – 2015 року Конгрес прийняв план дій щодо України, які мають чіткі цілі та завдання. В Чернігові у нас буде більше ста представників радників. Ми будемо для них проводити тренінги. Для того, щоб вони краще зрозуміли основи демократії. А також те, як працювати в рамках конвенції про місцеве самоврядування».

На даний момент Конгрес Місцевих та Регіональних Влад Ради Європи відстежує ситуацію з місцевим самоврядуванням в країні. Його представники висловили сподівання, що подальша співпраця з Україною буде не тільки тривалою та продуктивною, а й стане хорошим прикладом для інших регіонів Європи.

comments powered by HyperComments