Юлія Світлична – про підсумки харківського засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи

Вівторок, 27 червня 2017, 20:53
Проміжні підсумки харківського засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи підбили в ході брифінгу 27 червня.
Юлія Світлична – про підсумки харківського засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи

Голорва Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична подякувала членам Моніторингового комітету, які завітали на Харківщину, та висловила сподівання, що захід надасть можливість європейським партнерам відкрити для себе Україну, й зокрема - Харківську область, повідомляє «Справжня Варта».

«Це особливий сигнал для України в цілому, тому що ми відчуваємо підтримку європейської спільноти, організацій, зокрема - таких вагомих, як Конгрес місцевих та регіональних влад. Ми відстояли Європу на території України. Ми рухаємося до європейських стандартів життя, й з цього боку маємо дуже потужну підтримку Конгресу місцевих та регіональних влад», - зазначила керівник області.

Вона також повідомила, що під час обговорення питання децентралізації в рамках засідання виступила з ініціативою щодо запровадження окремих семінарів для представників депутатського корпусу задля того, щоб підвищити відповідальність депутатів перед населенням, запроваджуючи при цьому найкращі практики ЄС.

Говорячи про ініціативу Юлії Світличної, Генеральний секретар Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер зазначив, що головна місія організації – підтримка місцевого самоврядування та нагляд за виборами. Але також конгрес підтримує активність регіонів у досягненні демократії на місцевому рівні.

«З 2015 року конгрес прийняв план дій щодо України, який має чіткі цілі та завдання, що втілюються у життя. Ми зараз знаходимося наприкінці цього плану дій, але наступного року розробимо новий план і будемо втілювати його у життя, я думаю, за допомогою також і Юлії Світличної», - сказав Андреас Кіфер.

Президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Ган Маріт Хельгесен подякувала керівнику Харківщини за запрошення провести засідання саме тут, на сході України.

«У нас дуже плідна співпраця з Юлією Світличною, і я б хотіла, щоб ця співпраця продовжувалася й надалі, - сказала Ган Маріт Хельгесен. – Для нас є дуже важливим підкреслювати значущість регіональної демократії. Тому я вважаю, що подальша співпраця буде гарним прикладом для інших регіонів у Європі».

Зокрема, член делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи - заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко - зазначила, що переконати представників 31 європейської країни приїхати на український схід було нелегким завданням. Проте Юлії Світличній вдалося з ним впоратися.

«Спочатку європейські депутати ставилися насторожено до того, що засідання буде проходити в Харкові, адже це прифронтова зона. Але все ж таки зусиллями Юлії Світличної було переконано керівництво Ради Європи в тому, що Харків радо прийме засідання Моніторингового комітету. Нам приємно, що відгукнулися представники усіх країн. Вони вражені прийомом, вражені містом, їм сподобалася Україна», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Як повідомляла «Справжня Варта», 27 червня у Харкові пройшло засідання Моніторингового комітету Конгресу регіональних влад Ради Європи. «Це перший захід такого масштабу, який коли-небудь проходив в Україні», – наголосила Юлія Світлична. Моніторинговий комітет обговорював стан регіональної демократії в країнах Європи. Серед інших питань – захист прав людини, планування наступних моніторингових візитів та результати проведення наглядових місій на виборах.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments