«Ми маємо потужну історію розбудови демократичної держави» – Світлична

Середа, 28 червня 2017, 11:23
Голова ХОДА Юлія Світлична привітала мешканців Харківської області з Днем Конституції.
«Ми маємо потужну історію розбудови демократичної держави» – Світлична

«28 червня ми відзначаємо 21-у річницю з дня прийняття Конституції України. Наш Основний Закон видається дуже молодим за мірками людського життя. Проте конституційна історія нашої держави нараховує понад 300 років. Ще на початку XVIII століття наш державник - Гетьман Війська Запорозького Пилип Орлик - створив перший звід ключових законів життя українського суспільства, надзвичайно прогресивний для тогочасного світу абсолютних монархій.

Ми маємо потужну історію розбудови демократичної держави. Україна чи не однією з перших стала на той шлях, який пройшли майже всі країни Європи. Історія українського Основного Закону, той шлях, який був обраний нашою державою ще 300 років тому, - це ще одна міцна ланка, що поєднує нас з родиною європейських держав.

Ще й тому нинішнє святкування Дня Конституції для всіх нас є особливо значущим. Адже цього року, запровадивши безвізовий режим з ЄС, ми остаточно повернулися до європейської родини. Ми повернулися до тих цінностей, які сповідував ще гетьман Пилип Орлик, коли створював першу українську Конституцію. І мені дуже приємно, що цього року на Харківщині День Конституції разом з нами відсвяткують представники багатьох європейських країн - делегати Конгресу регіональних влад Ради Європи, що прибули до Харкова. Вважаю цю подію знаком довіри до нашого регіону та підтримки України в цілому.

Дорогі земляки, я щиро вітаю вас з одним із головних державних свят року. Бажаю сил та наснаги для роботи на благо України! З Днем Конституції!».

comments powered by HyperComments