Жнива у Харківській області пильнуватимуть спеціально призначені рятувальники

П'ятниця, 30 червня 2017, 20:25
Для проведення безпечних жнив у Харківській області створено 35 добровільних пожежних формувань.
Жнива у Харківській області пильнуватимуть спеціально призначені рятувальники

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична поставила перед усіма залученими структурами завдання щодо якісного проведення збирання врожаю, передає «Справжня Варта».

Наразі в області встановилася пожежонебезпечна погода, тому назріло питання забезпечення протипожежного захисту місць збирання, перероблення та зберігання врожаю нинішнього року.

За інформацією заступника директора Департаменту агропромислового комплексу ХОДА Костянтина Панфілова, для ліквідації можливих загорянь на полях і в місцях зберігання та перероблення врожаю в районах Харківщини створено 35 добровільних пожежних формувань загальною чисельністю 105 осіб, вісім пожежних машин, три автоцистерни та інші засоби й механізми пожежогасіння.

«Сільгоспгосподарства повинні дотримуватися правил протипожежної безпеки, зокрема, хлібні поля біля лісосмуг та доріг повинні бути обкошені та зорані смугою. Неприпустимим є спалення стерні. Питання дотримання заходів пожежної безпеки актуальні й для хлібоприймальних підприємств. В області приймання і зберігання зерна здійснюють 59 хлібоприймальних підприємств», – зауважив  Костянтин Панфілов.

Він наголосив, що також перед районами області постало завдання до початку збирання врожаю обладнати первинними засобами пожежогасіння всю зернозбиральну техніку, агрегати й газотранспортні засоби, а також провести протипожежний інструктаж з трактористами, комбайнерами та іншими працівниками.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments