З малозабезпечених харків'ян зроблять "маленьких" бізнесменів

Вівторок, 4 липня 2017, 12:03
Вже 53 таких нових підприємців отримали безвідсоткову зворотню допомогу у рамках проекту «Рука допомоги»
З малозабезпечених харків'ян зроблять "маленьких" бізнесменів

За умовами проекту,  головним механізмом реалізації пілотного проекту є надання його учасникам безвідсоткової поворотної фінансової допомоги до 40 розмірів прожиткового мінімуму (64 тис. грн) для працездатних осіб на одного учасника з метою організації власного бізнесу. Також передбачається залучення учасників «пілоту» до участі в громадських роботах та сприяння їх працевлаштуванню на нові робочі місця. Бажання отримати фіндопомогу для започаткування власного бізнесу виявили 53 особи. Загалом в області учасниками проекту стали 280 осіб, - повідомляє «Справжня Варта»

«Нам потрібно дати відповідь на запитання: в чому полягає державна допомога? Чи в тому, щоб давати людині кошти, які вона витратить на споживання, або ж допомогти людині інтегруватися в соціум, стати повноцінним громадянином, який буде працювати, матиме високий рівень зарплати та зможе сам утримувати свою сім'ю, платити податки й відчувати себе повноправним членом суспільства? Вважаю, що ми повинні не давати рибу, а навчити громадян її ловити», -  відзначив Міністр соціальної політики України Андрій Рева під час круглого столу з приводу реалізації в регіоні цього пілотного проекту.

Як раніше писала «Справжня Варта»,«Рука допомоги» дасть безробітним можливість знайти себе на ринку праці.

Допомога в межах даного проекту буде надаватися трьома шляхами. По-перше, безробітні можуть долучитися до виконання громадських робіт. По-друге, вони матимуть можливість пройти навчання, яке дозволить їм працевлаштуватися. І по-третє – вони зможуть отримати фінансову допомогу для відкриття власного бізнесу. Громадяни, чиї бізнес-плани було схвалено, можуть розраховувати на безвідсоткову допомогу у розмірі 60 тисяч гривень.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments