Гендерна рівність входить до цінностей Майдану - Світлична

П'ятниця, 7 липня 2017, 11:43
Тому нерівність слід розглядати поряд з корупцією
Гендерна рівність входить до цінностей Майдану - Світлична

Таку думку висловила голова ХОДА під час виступу на Першому міжнароднму гендерному форумі у Харкові, - повідомляє «Справжня Варта»

«Для українського суспільства гендерна проблематика порівняно нова, але насправді вона є невіддільною частиною тих цінностей, заради яких мільйони людей вийшли на Майдан під час Революції Гідності, для втілення яких Україна стала на шлях докорінних та рішучих реформ у економіці, соціальній сфері та державному управлінні, - наголосила голова ХОДА. - Адже гендерна нерівність – це явище того ж порядку, що й корупція, непотизм, популізм та інші вороги відкритої, заможної та сучасної держави».

Як раніше писала «Справжня Варта», сьогодні ми живемо у європейській державі, де мають з повагою ставитися до кожної особистості – без упереджень, дискримінації і на принципах гендерної паритетності. На цьому наголосила дружина Президента України Марина Порошенко, відкриваючи Перший міжнародний гендерний форум у Харкові.

Юлія Світлична акцентувала, що досягнення гендерної рівності – це цивілізаційне питання.

«По суті, воно звучить так: що повинно керувати нашим життям? Цінності чи табу? Можливості чи обмеження? Це вибір між минулим і майбутнім. І Україна зробила цей вибір. Наш вибір – з Європою та всім цивілізованим світом, що покладає невіддільні та фундаментальні права людини й громадянина в основу свого суспільного поступу», - підсумувала керівник Харківської ОДА.

Ключовими темами для обговорення на форумі обрано сучасні тенденції гендерної проблематики в Україні та Європі, гендерне питання в період збройних конфліктів, участь жінок та чоловіків у прийнятті управлінських та громадських рішень.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments