Успішна країна має розкривати потенціал всіх своїх громадян – Світлична

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 7 липня 2017, 15:03
За словами голови ХОДА, затвердження рівності між чоловіками та жінками у всіх сферах громадського, політичного і економічного життя є пріоритетним напрямком для прогресивного світу
Успішна країна має розкривати потенціал всіх своїх громадян – Світлична

Про це Юлія Світлична заявила під час відкриття Міжнародного гендерного форуму. Це перший широкомасштабний захід, присвячений гендерній проблематиці, який коли-небудь проходив в Україні.  

«Для українського суспільства гендерна проблематика порівняно нова, – розповіла губернаторка, –  але насправді вона є невід’ємною частиною тих цінностей, заради яких мільйони людей вийшли на Майдан під час Революції Гідності. Для втілення яких Україна встала на шлях докорінних та рішучих реформ в економіці, соціальній сфері, державному управлінні. Адже гендерна нерівність – це явище того ж самого порядкую, що й корупція, непотизм, популізм та інші вороги відритої, заможної та сучасної держави». 

Під час форуму головна увага була приділена таким темам, як сучасні тенденції гендерної проблематики в Україні та Європі, гендерне питання в період збройних конфліктів та участь жінок та чоловіків у прийнятті управлінських та громадських рішень. 

«Щоб бути успішними в бізнесі, потрібно не тільки уникати прямих збитків, а й вміти не втрачати вигоду, – підкреслила голова ХОДА, – для суспільного розвитку на сучасному етапі діють ті ж самі закони. Успішна країна має розкривати потенціал всіх свої громадян. Саме тому утвердження принципів паритетної демократії, забезпечення рівних можливостей для чоловіків та жінок в економіці, політиці, громадянському суспільстві виступає сьогодні ціннісним дороговказом для всього прогресивного світу». 

Світлична підкреслила, що на сьогодні конче необхідно добитися ратифікації Стамбульської конвенції, чому активно сприятимуть як окремі українські політики, так і їх зарубіжні колеги. Крім того, зараз необхідно розвернути проектну роботу на місцях, встановити повну нетерпимість до домашнього насильства, створити рівні можливості для реалізації кожної людини незалежно від її статі. 

«Запровадження нових ідей та нових механізмів в державі – це наша спільна праця, – зазначила Юлія Світлична, – чоловіків і жінок, молоді і старшого покоління. І тільки разом, об’єднуючи зусилля, нам під силу досягти успіху на цьому шляху. Досягнення гендерної рівності – питання цивілізаційне. По суті, воно звучить так: «що повинне керувати нашим життям – цінності чи табу, можливості чи обмеження?». Це вибір між минулим і майбутнім. І Україна зробила цей вибір. Наш вибір з Європою та всім цивілізованим світом,  що покладає невід’ємні та фундаментальні права людини та громадянина в основу свого суспільного поступу». 

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments