Президент відзначив роль жінок-військовослужбовців, Юлії Світличної та Ірини Геращенко в захисті Вітчизни і створенні нової сучасної України

Субота, 8 липня 2017, 11:11
Їхній внесок у захист Вітчизни і творення нової сучасної України є беззаперечним і визнаним суспільством
Президент відзначив роль жінок-військовослужбовців, Юлії Світличної та Ірини Геращенко в захисті Вітчизни і створенні нової сучасної України

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко у вітанні до учасників Першого гендерного форуму, якого 7 липня було проведено у Харкові, - повідомляє «Справжня Варта»

"Сьогодні мудрі, активні, динамічні жінки, серед яких – ініціатори й учасники форуму, значною мірою визначають реформаторське обличчя законодавчої та виконавчої влади України. Нині понад 20 тисяч жінок проходять службу в Збройних силах. Ключову прифронтову область, де відбувається нинішнє зібрання, очолює жінка. Уповноваженим Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях є також жінка, яка робить дуже багато для полегшення завданих війною страждань. Їхній внесок у захист Вітчизни і творення нової сучасної України є беззаперечним і визнаним суспільством", - написав Петро Порошенко.

Як раніше писала «Справжня Варта», ключовими темами для обговорення на Першому міжнародному гендерному форумі у Харкові  обрано сучасні тенденції гендерної проблематики в Україні та Європі, гендерне питання в період збройних конфліктів, участь жінок та чоловіків у прийнятті управлінських та громадських рішень.

«Щоб бути успішними в бізнесі, потрібно не тільки уникати прямих збитків, а й вміти не втрачати вигоду, – підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична у своєму виступі на форумі, – для суспільного розвитку на сучасному етапі діють ті ж самі закони. Успішна країна має розкривати потенціал всіх свої громадян. Саме тому утвердження принципів паритетної демократії, забезпечення рівних можливостей для чоловіків та жінок в економіці, політиці, громадянському суспільстві виступає сьогодні ціннісним дороговказом для всього прогресивного світу». 

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments