"Прокурорські" навели порядок на дитячих майданчиках

Понеділок, 10 липня 2017, 19:31
Вони примусили місцеву владу провести у місті інвентаризацію та паспортизацію об'єктів благоустрою
"Прокурорські" навели порядок на дитячих майданчиках

Після втручання прокуратури у Краснограді з'явилися люди, які відповідатимуть за безпеку малечі.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Володимира Говорухи, починаючи з 2011 року, у 3-му мікрорайоні  м. Краснограда встановили 21 ігровий дитячий майданчик. Проте міськрада досі не розробила та не затвердила плани технічної інвентаризації і паспортизації цих об'єктів. Також це питання жодного разу не виносилося на сесію міської ради, - повідомляє «Справжня Варта».

"Все це вказує на байдуже ставлення міської влади до життя та здоров'я дітей. Бездіяльність міськради грубо порушує вимоги Закону України "Про благоустрій населених пунктів", ставить під загрозу закріплені Конституцією України права дітей на життя та охорону здоров'я", - зазначив В. Говоруха.

Красноградський відділ Первомайської місцевої прокуратури направив до Харківського окружного адміністративного суду позов з вимогою визнати незаконною бездіяльність міської ради та зобов'язати її провести у місті інвентаризацію та паспортизацію об'єктів благоустрою.

Як раніше писала «Справжня Варта», німецька організація GIZ повідомила консула, що футбольні ворота, які придавили підлітка, було збудовано без її участі.

Нагадаємо, що раніше заступник Харківського міського голови Світлана  Горбунова-Рубан зазначила: «Цей майданчик - подарунок від німецької організації для переселенців з модульного містечка. Буде проведена технічна експертиза, будуть перевірятися документи і підрядник, який встановлював цей майданчик. Це київська фірма, яку вибрали самі німці. Чи правильно стояли ворота, повинні вони бути закріплені чи ні, - на ці питання відповість слідство».

У ГУНП заявили, що кримінальне провадження було відкрите за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (убивство), ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).  Правоохоронці вилучати документацію для встановлення підприємства-підрядника та осіб робітників. Встановлено, що від пориву вітру ворота відірвалися та вдарили 14-річного хлопчика, який стояв на відстані близько 2-х метрів, по голові. Ворота були зварені в єдину конструкцію та не закріплені на футбольному майданчику.

Інформація про подію, що сталася на проспекті Льва Ландау, надійшла 5 березня о 16:10 до Слобідського відділу поліції.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

 

comments powered by HyperComments