Московський проспект розширять ще на дві смуги

Четвер, 13 липня 2017, 17:31
Триває реконструкція Московського проспекту, зараз роботи йдуть на двох ділянках - від пр. Льва Ландау до пр. Петра Григоренка і від пр. Петра Григоренка до вул. Харківських Дивізій.
Московський проспект розширять ще на дві смуги

Як передае прес-служба міськради, сьогодні, 13 липня, перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов провів виїзну нараду з віце-мерами, директорами департаментів та комунальних служб, на якій обговорювалися подальші плани реконструкції, повідомляє Справжня Варта

Ігор Терехов зазначив, що до кінця липня уздовж проспекту на цих ділянках замінять всі мережі тепло- і водопостачання, водовідведення, газові мережі, а також встановлять нові системи зливової каналізації. Дорогу розширять на дві смуги, і таким чином буде організовано чотирисмуговий рух. За словами Ігоря Терехова, перший шар асфальту покладуть до кінця серпня, а всі роботи на цих двох ділянках завершать до кінця вересня.

Проспект планують зробити комфортним і безпечним для водіїв і пішоходів. Як зазначив представник генерального підрядника Володимир Рибаков, в проектних планах передбачено будівництво кишень для гальмування і смуг для розгону. Уздовж проспекту встановлять нові опори, зроблять добре освітлення, встановлять світлофори, нові зупинкові павільйони, огорожі. Територію поруч з проспектом впорядкують, засіють новий газон.

Зазначимо, що одночасно з проспектом ремонтуються і прилеглі вулиці.

«Відремонтували провулок Електромеханічний, вулицю Кошкіна. Будемо робити проїзну дорогу в бік ХТЗ і проведемо капітальний ремонт вулиці Харківських Дивізій. На Велозаводському мості роботи завершаться через тиждень - одна смуга вже закінчена, працівники приступили до другої», - повідомив Володимир Рибаков. При цьому він зазначив, що основний обсяг робіт підрядники намагаються виконувати на вихідних, коли потік транспорту менше.

Одночасно з реконстуркціей Московського проспекту фахівці КП «Підземне місто» ремонтують виходи зі станцій метро «Палац спорту» та «Армійська».

Нагадаємо, що реконструкцію Московського проспекту в Харкові почали два роки тому. Вже відремонтовано ділянки від пров. Корсиківського до пров. Електромеханічного та від пров. Електромеханічного до вул. Енергетичної. Згодом найдовшу міську магістраль (понад 18 км) планується реконструювати й далі, до окружної дороги.

 

comments powered by HyperComments