Вода на Москалівській з'явиться водночас з трамваєм

Четвер, 13 липня 2017, 23:55
Планова заміна зношених мереж водопостачання проводиться на перехресті вулиць Гольдбергівської і Москалівської.
Вода на Москалівській з'явиться водночас з трамваєм

На цій ділянці проходять дві магістралі водопостачання, вони експлуатуються вже понад 50 років і практично вичерпали свій ресурс, повідомляє «Справжня Варта» .

«На цій ділянці будуть повністю замінені труби, запірна арматура, люки, перекриття та основні комплектуючі водопровідної мережі, а також проведений демонтаж старих і монтаж нових колодязів. Роботи на цьому об'єкті виконуються методом горизонтально-направленого буріння. Він передбачає збереження інфраструктури, комунікацій, зелених насаджень на цій ділянці, а також мінімальне руйнування асфальтобетонного покриття. Завдяки всім цим фактором ми проводимо роботи в короткі терміни», – каже заступник директора з виробництва Комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Микола Завада.

Замість старих металевих труб тут будуть покладені пластикові, а також встановлена ​​запірна арматура європейського зразка, гарантійний термін якої становить понад 50 років. Як зазначив заступник директора комплексу, нові труби прокладають паралельно старим, що дозволяє уникнути тривалого відключення водопостачання. Жителі району залишаться без води на 8-10 годин - тільки на момент перемикання на нові мережі.

Всього тут буде перекладено 200 м труб. Ремонтні роботи планують завершити до 20 липня.

Цікаво, що роботи із заміни мереж водопостачання на перехресті Гольдбергівської і Москалівської проводять одночасно з реконструкцією трамвайних колій та дорожнього полотна.

За словами Миколи Завади, всього до кінця цього року працівники Комплексу «Харківводопостачання» планують замінити 20 км мереж, з них вже перекладено 7,2 км. На сьогоднішній день планові роботи ведуться в будинках за адресами: пр. Перемоги, 78, вул. Сумська, 130, вул. Танкопія, 41 і вул. Титаренківська, 26. Також мережі водопостачання замінені на вул. Університетській.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments