Сільські амбулаторії позитивно вплинуть на якість медичних послуг

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 14 липня 2017, 17:52
У межах реформування сфери охорони здоров'я буде реалізований проект із запровадження сільських амбулаторій.
Сільські амбулаторії позитивно вплинуть на якість медичних послуг

Про це розповів Георгій Вашадзе, радник Голови Адміністрації Президента України з питань реформ. За його словами, даний проект має зробити медицину доступною для кожного громадянина, який матиме нагоду отримати якісні медичні послуги і в сільських амбулаторіях.

«А це означає нові стандарти послуг охорони здоров'я саме в селах, – зазначив Георгій Вашадзе, – це мета об’єднаних територіальних громад, які зараз створюються. Це буде проект, який підтримуватиме ініціативи з боку місцевої влади по цим напрямкам. Це будуть, в тому числі, нові будівлі, побудовані згідно новим технологіям. Бо і інфраструктура сильно застаріла. Я думаю, що це буде дуже цікавий проект для розвитку сіл. Щоб люди їх не покидали та залишалися там жити».

У свою чергу, Вікторія Белявцева зазначила, що на сьогодні влада приділяє велику увагу розвитку медицини: « І зараз передбачено фінансування з Фонду регіонального розвитку в основному в чотирьох напрямках: це амбулаторії, освітній простір, центри надання адміністративних послуг і безпека населення, – розповіла вона, – тому ці проекти будуть розвиватися в першу чергу. Вони не унікальні, проте є першочерговими».

Вашадзе додав, що на сьогоднішній день в сільській місцевості є проблеми в сфері охорони здоров'я. А відкриття амбулаторій має змінити таку ситуацію на краще. Він також висловив сподівання, що Харківщина стане успішним прикладом щодо реалізації даного проекту.

Проте не тільки на сільські амбулаторії покладаються великі надії. Як повідомляла «Справжня варта», невдовзі Харківщина має стати прикладом якісного надання адміністративних послуг. Все це завдяки відкриттю Регіонального центру, буде надавати адмінпослуги швидко, просто і якісно. Заплановано, що згодом харківській досвід пошириться на інші регіони країни.

comments powered by HyperComments