Харківська Солідарність: ізюмчани матимуть нові дороги

Середа, 19 липня 2017, 16:46
Депутат Харківської обласної ради (фракція Солідарність), голова ХОДА Юлія Світлична під час візиту до Ізюмщини повідомила про рішення Кабінету Міністрів надати фінансування на капітальний ремонт траси Чугуїв-Ізюм-Слов'янськ. Вона повідомила, що найближчим часом будуть проведені тендерні процедури, після яких шляховики, не зволікаючи, розпочнуть роботи.
Харківська Солідарність: ізюмчани матимуть нові дороги

«Я доручила обласній Службі автомобільних доріг після проведення необхідних процедур негайно взятися до ремонту, щоб виконати якомога більше робіт вже цього року», – підкреслила Юлія Світлична.

Також було проінспектувано хід ремонтних робіт на автотрасі Київ-Харків-Довжанський і на залізобетонному мосту через Сіверський Донець. Міст довжиною 210 м є одним з найбільших в області, його не ремонтували 17 років. Проте це питання є нагальним, адже міст розташований на стратегічній автодорозі, яка забезпечує основний зв'язок із зоною АТО.

«Ми знайшли можливість для його відновлення і почали роботи у 2016 році. Плануємо завершити реконструкцію до кінця серпня. Бачимо, що зараз роботи йдуть за графіком. Відповідність їх якості нормативам буде ретельно перевірено», – зазначила керівник області. Ремонт мосту в Ізюмі має бути завершеним до кінця серпня.

На даний момент роботи на мосту виконано на 78%. Для завершення ремонту необхідно влаштувати гідроізоляцію на третій та четвертій прогоновій будові зліва, покласти два шари асфальтобетону, пофарбувати конструкції прогонових будов мосту.

На Ізюмщині цього року ремонтні роботи ведуться на близько 20 соціальних та інфраструктурних об’єктах. Один з найважливіших - міська лікарня. «Саме в Ізюмській лікарні було врятовано не одне життя наших захисників, яких з 2014 року доставляли сюди із зони АТО. Лікарня, яку побудовано 1975 році, жодного разу капітально не ремонтували. Ми виправимо ситуацію», - сказала голова ХОДА Юлія Світлична.

У лікарні буде проведений капітальний ремонт. Потрібно зробити утеплення корпусу, замінити вікна та двері, зробити нову покрівлю, відремонтувати внутрішні приміщення та палати, замінити системи тепло- та водопостачання». На це виділені 28 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку, а також кошти з обласного бюджету.

 

comments powered by HyperComments