На Харківщині патріотичні проекти охоплять все суспільство – ХОДА

П'ятниця, 21 липня 2017, 07:02
Для Харківщини, яка межує з країною - агресором, питання національно-патріотичного виховання є надзвичайно важливим.
На Харківщині патріотичні проекти охоплять все суспільство – ХОДА

Про це на Координаційній раді з питань національно-патріотичного виховання сказав віце-губернатор Харківщини Анатолій Бабічев, повідомляє Справжня Варта.

«Саме тому керівник області Юлія Світлична ініціювала створення Координаційної ради при ХОДА та поставила чіткі задачі для забезпечення дієвого підходу до реалізації основних завдань, покладених на новостворену раду», - сказав він.

До складу ради увійшли 45 членів - представники державних і громадських організацій та установ, учасники АТО та члени родин Героїв Небесної сотні, вчені, діячі освіти, науки, культури, мистецтва.

Вони координують реалізацію в області заходів з патріотичного виховання, співпрацюють з громадськими організаціями, які працюють в цьому напрямку, військово-патріотичними центрами, тощо.

Крім того, подібні ради створено у всіх районах області. Загалом до них увійшли 384 особи.

«Завдяки створенню такого професійного структурного підрозділу – координаційної ради - питання патріотичного виховання отримують додатковий пріоритет. Наша задача - залучити до процесу представників абсолютно всіх верств населення», - зауважив у ході засідання ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди Іван Прокопенко.

Серед найближчих планів ради - реалізація проектів «Школа підготовки тренерів-вихователів з організації національно-патріотичних та військово-спортивних ігор для молоді», тренінг «Захист патріотів. Харків» та акція «Покрова Героїв». Також у ході засідання обговорили питання проведення на Харківщині всеукраїнського етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура», який відбудеться у серпні.

Крім того, члени ради підбили підсумки роботи, яку вже проведено в області у сфері національно-патріотичного виховання. Так, в цьому році в регіоні було проведено 1,5 тисячі заходів патріотичного спрямування, якими було охоплено більше 150 тисяч осіб. Це різноманітні виставки, конкурси, фестивалі, інформаційні години у навчальних закладах регіону, зустрічі учасників антитерористичної операції з учнями навчальних закладів області, екскурсії по історичним місцям області, урочистості з нагоди державних свят, семінари тощо. 

Нагадаємо, Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання вивчатиме проблемні питання, що пов’язані з реалізацією державної політики у сфері національно-патріотичного виховання на території Харківської області.

Рада також надаватиме пропозиції щодо удосконалення роботи з громадянсько-патріотичного, військово-патріотичного, духовно-морального та військово-спортивного виховання.

Більше новин читайте на сайті «Справжня Варта».

comments powered by HyperComments