Учасників АТО адаптуюють до мирного життя

Четвер, 27 липня 2017, 12:03
В області обговорили питання співпраці соцустанов з військовими комісаріатами відносно соціальної та професійної адаптації бійців
Учасників АТО адаптуюють до мирного життя

В рамках відповідної бюджетної програми з початку року органами соціального захисту області на профнавчання було спрямовано 186 учасників АТО. На їх навчання буде використано 867,3 тис. грн., - повідомляє «Справжня Варта»

За інформацією заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Печури, питання успішної адаптації демобілізованих учасників АТО до мирного життя, зокрема - їх професійної адаптації, є пріоритетним завданням влади.

«Сьогодні в області налагоджено співпрацю органів соціального захисту з військовими комісаріатами та службою зайнятості щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної, консультаційної та профорієнтаційної роботи з учасниками АТО щодо можливості проходження ними соціальної та професійної адаптації. У 2017 році такими заходами охоплено 6,7 тис. учасників АТО, 346 виявили бажання пройти профадаптацію», - повідомила Тетяна Печура.

Як раніше писала «Справжня Варта», у Харкові стартував третій етап програми підтримки малого бізнесу тимчасово переміщених осіб «Новий відлік». Метою програми є допомога у створенні та розвитку свого бізнесу тимчасово переміщеним особам, учасникам АТО та їх родинам.

Цього разу проект «Новий відлік» буде реалізований протягом 6 місяців. Особливість харківського третього проекту полягає в тому, що він є частиною «Програми сприяння розвитку малого та середнього підприємництва в Харківській області на 2016-2020 рік» (програма була прийнята у вересні минулого року).

В цьому році, за словами організаторів, гранти учасникам на проекти надаватися не будуть, їх замінить пільгове кредитування і безвідсоткові позички.

Також у Харкові стартував проект «Порада. Підтримка. Допомога – 2017», в межах якого проходитимуть консультації для українських військових та їх родин. Проект «Порада. Підтримка. Допомога – 2017» реалізують юристи Спілки ветеранів АТО та Харківської правозахисної групи за підтримки МФ «Відродження». Зокрема, саме надання юридичної підтримки було найбільш знаковим напрямком діяльності Спілки ветеранів. Вже понад два роки спеціалісти організації проводять безкоштовні консультації для учасників АТО. І за весь цей час накопичилось достатньо досвіду, який можна буде реалізувати в новому проекті.

В області триває системна робота з виділення землі учасникам антитерористичної операції. 

«З початку дії програми із забезпечення учасників АТО земельними ділянками Харківська область стабільно займає лідируючі позиції за цими показниками. Це результат чіткої і ефективної взаємодії обласної адміністрації, обласної спілки ветеранів АТО і управління Держгеокадастра. Я особисто і надалі буду контролювати цей процес, щоб захисники України мали можливість реалізувати своє право на отримання землі, - запевнила голова ХОДА Юлія Світлична. - Соціальний захист учасників антитерористичної операції та членів їх сімей - завдання, яке ставить Президент України Петро Порошенко. Ми на Харківщині, як ніхто інший, розуміємо, наскільки важливим є внесок наших військовослужбовців у забезпечення миру і стабільності».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments