Офіційна статистика з торгівлі людьми – це тільки верхівка айсберга - учасники діскусії

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 28 липня 2017, 15:01
За даними Міжнародної організації з міграції, починаючи з 1991 року понад 160 000 громадян України стали жертвами торгівлі людьми
Офіційна статистика з торгівлі людьми – це тільки верхівка айсберга - учасники діскусії

Про проблему сучасного рабства та трудової експлуатації говорили під круглого столу «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми». Так, згідно оприлюдненим статистичним даним, статус особи, що постраждала від торгівлі людьми, у 2015 році отримало 83 українців, у 2016 – 110, а в 2017 – 101. А починаючи з 1991 року, за даними Міжнародної організації з міграції, від різних форм експлуатації постраждало понад 160 000 громадян України. Проте експерти зазначають – офіційна статистика реальної картини не відображає, - повідомляє «Справжня Варта»

«Ми маємо інформацію, що 35 мешканців Харківської області отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, – розповіла Ольга Білецька, голова харківської організації «Жіноча громада», – але, на жаль, ці 35 осіб – це тільки верхівка айсбергу. Це те, що знаходиться зверху та видиме нам. Більша частина постраждалих від торгівлі людьми не ідентифікована і не виявлена. Наша робота направлена на те, щоб люди звертались до державних структур, структур соціального захисту населення. І таким чином отримали допомогу, яку на сьогодні гарантує законодавство України».

Проблема торгівлі людьми залишається актуальною у всьому світі. Олександр Полянський, тренер Міжнародної організації «Жіноча громада», привів статистичні дані, згідно яким 21 мільйон осіб по всьому світу залучені до примусової праці. 5,5 мільйонів дітей змушені займатися примусової працею. Загалом, прибуток від торгівлі людьми становить 150 мільярдів доларів на рік.

«Статистика свідчить, що торгівля людьми серед злочинних бізнесів знаходилась на третьому місці після торгівлі зброєю і торгівлі наркотиками, – зазначив Олександр Полянський, – у 2017 році серед злочинних бізнесів вона вийшла на друге місце. Це 10% примусової праці в державному секторі, включаючи дітей-солдатів, і 90% – це примусова праця в приватному секторі. Це світові дані, експертні дані».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments