Жертви торгівлі людьми бояться звертатися по допомогу

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 28 липня 2017, 20:18
На заваді стає страх перед суспільним осудом, помстою работоргівців та можливими проблемами з чинним законодавством.
Жертви торгівлі людьми бояться звертатися по допомогу

Ця проблема була озвучена під круглого столу «Спільними зусиллями проти торгівлі людьми», передає кореспондент «Справжньої Варти».

Олександр Полянський, тренер Міжнародної організації «Жіноча громада», розповів, що складність ідентифікації жертв торгівлі людьми полягає в тому, що постраждалі часом не бажають звертатися по допомогу. Зокрема, вони можуть побоюватися осуду з боку оточуючих, помсти работоргівців, проблем із законодавством, або ж просто не вірити в можливість добитися справедливості чи не довіряти представникам офіційних структур. Крім того, деякі з них залишаються необізнаними щодо можливості отримати допомогу і не знають про власні права. Полянський підкреслив, що ідентифікація жертв торгівлі людьми має вкрай важливе значення, адже це не тільки дає можливість надати захист та допомогу постраждалим, а й може посприяти боротьбі з торгівлею людьми.

Юрій Шпарага, директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА, у свою чергу зазначив, що обласна влада не залишається осторонь цієї проблеми. Хоча додав, що вона не вирішується ідеально і підкреслив, що поки жодна країна світу не змогла викорінити цю проблему.

«Ми сьогодні розуміємо, що торгівля людьми є злочином, – зазначив Шпарага, – в наші недалекі часи не було прийнято говорити про те, що така проблема існує. Але ви знаєте, до чого це призвело. Тому на сьогодні і Національна поліція, і всі державні органи влади зацікавлені в тому, щоб вести боротьбу проти такого ганебного явища, як торгівля людьми».

Він також додав, що укладання безвізового режиму з Європейським союзом дає українцям можливість вільно виїжджати за кордон. В тому числі і заради пошуку роботи, бо ні для кого не секрет, що в країнах ЄС рівень життя значно вищий. Тому питання щодо боротьби з торгівлею людьми стає все більш актуальною. Але для цього необхідно прикласти значні зусилля.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments