У Харкові обіцяють взятися за «художників» та їхні «художества»

Четвер, 3 серпня 2017, 00:35
Міськрада просить поліцію реагувати на графіті з протизаконною рекламою.
У Харкові обіцяють взятися за «художників» та їхні «художества»

В усякому разі таке прохання висловив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов до керівників правоохоронних органів, повідомляє «Справжня Варта».

Мовляв, Харковом прямо на будівлях фарбою для графіті пишуть рекламу наркотичних речовин.

«Необхідно контролювати це питання. Крім графіті з нецензурною лексикою, день у день з'являються графіті з рекламою різних наркотичних речовин, – поділився спостереженнями перший віце-мер. – Доки це триватиме? Ми просимо вас реагувати на такі випадки і ставитися до цього більш уважно».

І навів ще більш прикрий приклад: днями брутальне графіті з'явилося на стіні лікарні по вулиці Чернишевській. Зафарбували його співробітниці лікарні. При цьому санітарки наслухалися від «художників» усіляких погроз, котрих, як казав свого часу Сєва Новгородцев, «важко не злякатися».

В поліції відреагували тут же. У відомстві будуть проводити інструктажі з патрульними і дільничними. Аби викритих у незаконному графіті харків'ян притягати до адміністративної відповідальності за ст. 152 КУпАП України. Якщо при розгляді ще й з'ясується, що розмальовує будинок правопорушник, причетний до розповсюдження наркотиків, йому – кримінальна відповідальність, пообіцяли в поліції.

Було б непогано, аби поліція «в'язала» й тих, хто таким самим «парканним способом» пропонує роботу в «ерефії», пропонує від себе «Справжня Варта».

comments powered by HyperComments