На Зміївській ТЕС продовжуються роботи з переоснащення

Понеділок, 7 серпня 2017, 19:02
2-й блок Зміївської ТЕС переведено на газове вугілля.
На Зміївській ТЕС продовжуються роботи з переоснащення

Про це повідомляє прес-служба ХОДА, передає "Справжня Варта". 

Наразі тривають роботи з технічного переоснащення котлоагрегату 5-го блоку станції.

«Вже закінчено роботу з технічного переоснащення систем подачі, приготування та спалювання вугілля з переведенням котлоагрегату блоку № 2 на використання вугілля газової групи марок «Г» і «ДГ». На сьогодні тривають пусконалагоджувальні роботи для подальшого введення блоку в промислову експлуатацію, - розповіли в Управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА. - Таким чином, Зміївська ТЕС ПАТ «Центренерго» переходить з дефіцитного енергетичного вугілля марок «АШ» і «Т» на використання вугілля газової групи. Це вкрай важливий проект для підвищення енергонезалежності й енергобезпеки не тільки станції, але й усієї об'єднаної енергосистеми України».

Одночасно з технічними роботами на Зміївській ТЕС триває накопичення складських запасів вугілля. На сьогодні його обсяги становлять понад 110 тис. тонн, що має забезпечити подальшу роботу електростанції та стабільне проходження опалювального сезону 2017/2018 років.

Як раніше писала "Варта", 30 травня на енергоблоці № 2 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» завершено комплекс будівельно-монтажних робіт з технічного переоснащення систем подачі, приготування та спалювання антрацитового палива з переведенням котлоагрегатів на використання вугілля марки «Г» і «ДГ»

comments powered by HyperComments