У Харкові до Дня міста з'явиться новий мурал

Четвер, 10 серпня 2017, 22:46
Фасад будинку в старому центрі Харкова прикрасили зображенням Успенського собору.
У Харкові до Дня міста з'явиться новий мурал

На фасаді будинку по вулиці Ковальскій, 6 завершуються роботи над створенням мурала із зображенням Успенського собору, повідомляє «Справжня Варта».

Довірили розписати фасад студентці 5-го курсу Харківської державної академії дизайну і мистецтв Анастасії Худяковій. Ідея молодої художниці виявилася кращою для архітектурного ансамблю цієї історичної частини міста.

«Мені здалося доречним підкреслити історичну цінність цієї будівлі. Я намалювала колони і між ними зобразила пейзаж міста. При цьому дві стіни будинку відрізняються по стилістиці: передня виконана в класичному стилі – тут я намалювала Успенський собор з органним залом, а на бічній зробила сучасний малюнок, який підкреслить ритм цієї жвавої вулиці – я внесла більш насичені кольори і зобразила поля і соняшники» , – розповіла Анастасія Худякова.

Щоб малюнок довго не псувався, він буде покритий акриловим лаком. Над оформленням фасаду молода художниця працює вже три тижні, обіцяє завершити розпис до Дня міста.

Але перш, ніж почався творчий процес, комунальники відремонтували фасад будинку, підготували поверхню будівлі, обштукатурили і покрили його ґрунтівкою, створили фон, на який художниця змогла нанести свій ескіз.

У Харкові муралами прикрасять ще кілька будинків. Зокрема, яскраве панно з птахами вже намалювали на фасаді будинку по проспекту Тракторобудівників, 142. У планах – розписати українським орнаментом фасад житлового будинку по проспекту Тракторобудівників, 146. Крім того, панно з квітів з'явиться на сусідньому, 25-му, будинку по вулиці Ковальській.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments