Харківщина збільшує свої показники у сфері будівництва

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 11 серпня 2017, 17:03
За перше півріччя в Харківській області було виконано будівничих робіт на суму більш ніж 3,8 мільярда гривень.
Харківщина збільшує свої показники у сфері будівництва

«Ми в цьому році йдемо шляхом збільшення своїх показників, – розповів Євген Шахненко, заступник голови ХОДА,– вже другий рік Харківська область є лідером серед інших областей України і в будівництві житла, і зі здачі його до експлуатації, і з приросту індексу будівничої продукції. Тільки за перші півроку Харківська область виконала робіт на суму більш ніж 3,8 мільярда гривень. Це на сьогодні другий показник по Україні за перші півроку».

За його словами, індекс приросту будівничої продукції за перше півріччя складає 137%. Заступник голови ХОДА підкреслив, що за цією цифрою стоїть сумлінна робота будівельників усіх галузей. На сьогоднішній день за рахунок державних, обласних та місцевих коштів проводяться будівничі роботи на суму більш ніж 300 мільйонів гривень.

Євген Шахненко розповів, що невдовзі буде здана до експлуатації Пісочинська школа. На даний момент там завершуються прибиральні роботи та встановлюються меблі. 1 вересня туди вже підуть діти на навчання.

За рахунок Фонду регіонального розвитку буде обладнано три об’єкти спортивної інфраструктури. Крім того, значна кількість грошей направлена на новий Центр надання адміністративних послуг, а також на завершення будівництва Харківської філармонії. Загалом, під ремонт та реконструкцію підпадає близько 200 об’єктів області.

Шахненко також зазначив, що на сьогодні заплановане будівництво та реконструкція сільських амбулаторій: «Ми зраз проводимо документацію порядку 60 амбулаторій. На Харківську область буде виділено 150 мільйонів. Зараз розробляється порядок використання цих коштів. І в сільських амбулаторіях ми мусимо побудувати сучасні функціональні центри первинного медичного обслуговування населення».

comments powered by HyperComments