Харківськими рятувальниками було ліквідовано 34 пожежі в екосистемах

Субота, 12 серпня 2017, 14:43
В усіх випадках пожежі спалахнули через займання сухої рослинності.
Харківськими рятувальниками було ліквідовано 34 пожежі в екосистемах

Позаминулої доби рятувальники Харківської області ліквідували 34 пожежі в екосистемах, повідомляє ГУ ДСНС в Харківській області. Вони сталися через займання сухостою, стерні, хвойної підстилки, очерету та сміття. Сумарна площа горіння складала близько 10 га. Необережне поводження з вогнем стало причино всіх загорянь.  

Наприклад, в результаті пожежі в селі Мала Камишуваха були знищені дві приватні господарчі споруди. Рятувальники Балаклійського району надали допомогу працівникам лісгоспу в гасінні лісової пожежі. Вогонь спалахнув на території Балаклійського лісництва. Тоді зайнялася трирічна хвойна культура на площею 1,4 га. Пожежа була ліквідована о 21.10.

ГУ ДСНС закликає громадян дотримуватися всіх правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях, аби не допустити виникнення загоряння в екосистемах. Адже найчастіше причиною пожеж стає звичайна людська недбалість та необережність.

Як повідомляла «Справжня варта», минулого тижня рятувальниками було ліквідовано 28 пожеж в екосистемах. То були загоряння сухостою, стерні, хвойної підстилки, очерету та сміття. Площа, яка була охоплена полум’ям, склала близько 112 га.

comments powered by HyperComments