Музеї Харківщини продовжать отримувати підтримку на обласному рівні – Світлична

Середа, 16 серпня 2017, 17:28
Голова ХОДА Юлія Світлична ознайомилася з результатами робіт, які проведено у музеї І.Ю. Рєпіна.
Музеї Харківщини продовжать отримувати підтримку на обласному рівні – Світлична

Після реконструкції, яка тривала два роки, Художньо-меморіальний музей І.Ю. Рєпіна став таким, яким був при життя художника, повідомляє Справжня Варта.

«Капітальний ремонт у будівлі не проводили останні 40 років. Сьогодні нам вдалося відновити автентичний вигляд будинку Іллі Рєпіна, і всі відвідувачі можуть побачити, в яких умовах жив і працював художник», - зазначила Юлія Світлична.

Вона підкреслила, що зупинятися на досягнутому керівництво області не планує. Музеї, а також заклади культури та мистецтва регіону продовжать отримувати підтримку на обласному рівні. Так, зараз вирішується питання передавання будівлі Пархомівського музею у власність громади Краснокутського району області.

Нагадаємо, в ході реставрації музею Рєпіна будівельники укріпили фундамент будівлі, замінили перекриття даху та покрили його черепицею, яка точно відтворює автентичну. Штукатурку на відновлених фасадах і всередині приміщення також виконано в автентичному стилі. У будинку замінили підлогу та інженерні системи, обладнали його вентиляцією, системами відеоспостереження та сигналізації. Також упорядкували територію й обладнали майданчик, де будуть проходити святкові заходи та пленери. Загальна вартість реставраційних робіт склала 2 млн 253 тис. грн.

 

comments powered by HyperComments