Ми не женемося за статистикою та цифрами. Світлична про розвиток освіти у регіоні

Вівторок, 29 серпня 2017, 15:08
Головне завдання - зробити наших випускників абсолютно конкурентними на рівні з їх європейськими та американськими однолітками
Ми не женемося за статистикою та цифрами. Світлична про розвиток освіти у регіоні

Таку думку висловила голова ХОДА Юлія Світлична на пленарному засіданні обласного освітянського форуму, - повідомляє «Справжня Варта».

«Ми не женемося за статистикою та цифрами. Ми зважено підходимо до результативності. Саме це відрізняє нас і дозволяє досягати успіху», - відзначила губернаторка.

За її словами,  при втіленні у життя концепції нової української школи важливі не стільки показники, скільки умови навчання та результат. Серед них вона виділила комфортні та безпечні умови для дітей, інвестиції в сучасні освітні технології, нові форми та зміст освіти.

"Головне завдання - зробити наших випускників абсолютно конкурентними на рівні з їх європейськими та американськими однолітками. Для цього в нас є все - розуміння реформ, матеріально-технічна база та творчі, віддані своїй справі вчителі», - наголосила Світлична.

Як одне з головних досягнень у розвитку сфери освіти Харківщини голова ХОДА виділила зміцнення матеріально-технічної бази закладів.

«Понад 170 шкіл області було капітально відремонтовано - це вдвічі більше, ніж у минулому році. У закладах встановлено 150 сучасних кабінетів природничих дисциплін, цифрових лабораторій, інтерактивних комплексів та іншого обладнання європейського рівня, - розповіла Юлія Світлична. - Дбаємо і про фізичне виховання: програму будівництва спортивних майданчиків в області доповнила нова програма будівництва стадіонів у кожному районі».

Керівник області зауважила, що це стало можливим завдяки бюджетній децентралізації, яка дозволяє Харківській області третій рік поспіль нарощувати фінансування освітньої галузі.

«Ми виділяємо кошти на розвиток освіти з обласного бюджету та долучаємо місцеві бюджети. Адже завдяки децентралізації, яку ініціював Президент України Петро Порошенко та сьогодні запроваджує уряд, у місцевих бюджетів є додаткові можливості для ремонтів закладів освіти та забезпечення їх устаткуванням», - сказала Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що у 2017 році на Харківщині буде відкрито 16 нових дитячих садків - а це майже 1200 додаткових місць. Крім того, 1 вересня відкриє двері школа в Пісочині - перша в регіоні, побудована «з нуля» за останні 12 років.

«Вперше за роки незалежності в нас є можливість навчати дітей без проблем матеріально-технічного характеру. Це стосується і підвезення до шкіл, і комп’ютерного забезпечення, і заміни систем опалення, і оновлення харчоблоків тощо. Ці питання сьогодні вирішуються в плановому режимі», - зауважила Юлія Світлична.

Як раніше писала «Справжня Варта», будівля Пархомівського художнього музею повертається у власність громади.

«Відновлюємо справедливість. Повертаємо будівлю музею у власність громади, – повідомила у ФБ голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. – Ми обіцяли зробити все можливе, щоб повернути вкрадену у громади та музею будівлю. І ми це зробимо. Необхідні перемовини та юридичні процеси вже на завершальній стадії, є повне порозуміння з боку банківської установи. Зараз можу із впевненістю сказати: унікальний музейний комплекс буде повернуто громаді і він продовжуватиме збирати численну кількість відвідувачів!»

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments